Csokigyros is lesz a volt hajléktalan-pánikbeteg pár most nyíló kávézójában
Gégény István 2015. március 06.

Csokigyros is lesz a volt hajléktalan-pánikbeteg pár most nyíló kávézójában

Március 8-án 10 órakor zenés programmal nyílik meg Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky u. 57. szám alatt az Albaca Kávézó. A hely megálmodója és tulajdonosa Andraschek László és felesége. A férfi évekkel ezelőtt hajléktalanként élt, Anikó pánikbeteg volt. Miután nemrég bő félmilliárd forintot nyertek lottón, belekezdtek valami egészen különlegesbe...

albaca2.jpgLászló és Anikó - gazdagon is szerények maradtak

- Albaca, vagyis fehér, tiszta - meséli Anikó, aki azt is elárulta, két nappal a nyitás előtt még sok a teendő, szaporán dolgoznak az asztalosok, hogy vasárnap délelőttre minden a helyére kerüljön. Szinte hihetetlen, megrázó, egyben felemelő történetüket most nem mesélném el - megtette ezt annak idején a hazai és a világsajtó egyaránt. Maradjunk a kávézónál...

albaca3.jpg

Alkoholmentes italok - üdítők, koktélok, tea- és kávéfélék -, csokiszökőkút és gyümölcskehely mellett Magyarországon alighanem egyedülálló finomságként csokigyros is várja a betérőket. Nem ez a pláne a helyben, hanem az, hogy a bevételt a milliomossá vált pár egy alapítvány létrehozása révén szenvedélybetegek, nehéz sorsú emberek megsegítésére fordítja.

kave.jpg

A nyitónapon ráadásul minden ingyen lesz, legalábbis fix ár helyett becsületkasszába helyezhetik el felajánlásaikat a kávézó vendégei - a teljes aznapi forgalmat egy olyan győri iskola kapja meg, ahol speciális nevelési igényű gyermekeket gondoznak. Amit beleadunk a perselybe, abból a beteg fiatalok zenei oktatását támogatják a szó szerint nagy lelkű tulajdonosok.

A kultúráról sem feledkezett meg László és Anikó: vasárnap a kávézóban nyílik meg Molnár C. Pál kiállítása, amelyet további alkotóművészek hasonló bemutatkozása követ majd.

albaca1.jpg

Ha megteheted, gyere Győrbe - csodát fogsz látni! :)

Gégény István

süti beállítások módosítása