Segíts, ha bírsz! Jó ügyek várnak rád...
Gégény István 2016. január 26.

Segíts, ha bírsz! Jó ügyek várnak rád...

Két felhívást fújt be a szél ezekben a napokban a SzemLélek blog ablakán, s mindkettő értékes lehetőséget nyújt arra, hogy konkrét segítséggel szebbé tegyük a világot.

Eltérő jellegű a két téma, a közös nevező bennük: a pénz. Az, amiből neked is van, nekem is, s bár szeretjük udvariaskodva, szemlesütve kerülgetni a forró kását, a kása attól még forró. Nem kötelező ilyen formában segíteni, valószínűleg nem is fogod közvetlenül megtapasztalni a támogatásod eredményét, a világ mégis szebb lehet ilyen módon is.

E bejegyzés közvetlen előzményeként gyűjtés volt a templomunkban, a felajánlott összegből az otthon maradt szíriai keresztényeknek nyújt segítséget a katolikus egyház, egyből dedikálva erre a célra egy 30 millió forintos keretet, amit tovább lehet bővíteni az egyéni adományokkal. Jó érzés volt kicsit más fejjel belegondolni az egész agyonpolemizált menekültes témába…

Az év elején jutott el hozzám a hír, hogy rég nem látott barátom negyedik gyermekük születése után nem sokkal meghalt. A távozás fájdalma mellett az is drámai, ahogy itt maradt a családja: az édesanya, kedves barátom kismamaként hitellel terhelt házban, jó ideig kereseti lehetőség nélkül vár a csodára. És ez a csoda már el is kezdődött. Felhívás keringett előbb baráti körökben, később nyilvános oldalakon is megjelent, így ebben a blogban is helye van. Akár ismered Rékáékat, akár nem, te is részese lehetsz a jövőépítésnek. További részletek, pontos adatok ide kattintva érhetőek el.

facesoflove.jpg

A másik gyűjtés esetében sincs hiány a fájdalomban, illetve annak enyhítésében. Manilában működik egy különleges misszió, amely a 2013-as tájfun katasztrófáját követően segíti a talpra állást, különösen a rendkívül hátrányos helyzetűeket karolják fel egy rend nővérei. A magyar származású Mirjam nővér buzdítására Faces Of Love címmel filmsorozatot forgatna a SzemLélek bloggal baráti kapcsolatban álló ShoeShine csapata, hogy minél többekhez eljusson a különleges életépítő munka híre. Szeretet-filmeket forgatna a helyszínen a magyar csoport, ennek támogatásához egy nemzetközi kampányt indítottak, amihez bátran lehet csatlakozni. Ha hiszel benne, hogy érdemes látnia a világnak, hogyan nő virág a sárban, hogyan születik mosoly a nyomorban, itt találod a részleteket – néhány kattintásnyira van tőled Manila...

Gégény István

süti beállítások módosítása