Filmben szerepelhet Ferenc pápa
Gégény István 2016. február 02.

Filmben szerepelhet Ferenc pápa

Már csak ez hiányzott a celebpápát kiáltó ellenhangolóknak: játékfilmben fogja saját magát alakítani a katolikus egyházfő. Ilyesmire eddig még soha nem került sor.

A „Beyond the Sun” címmel készülő alkotás egy családi történet, amely a Szentírásból merít ihletet. Maga Ferenc pápa kérte fel az iparágban járatos variety.com híradása alapján az Ambi Pictures vezetőit, hogy szülessen egy mozi, amely Jézus üzenetét eljuttatja a gyermekekhez.

papa.jpgAmikor ez a fotó készült, még nem sejthette a világ, hogy "kollégák" találkoztak

A hírek szerint a nevezett médiavállalkozás alapítói vállalják a finanszírozást és a produceri teendőket, a forgatókönyv már el is készült.

A leendő film révén befolyó profitot teljes egészében argentin karitatív szervezetek (az El Alemendro és a Los Hogares de Cristo) kapják majd, amelyek rászoruló gyermekeket és fiatal felnőtteket karolnak fel.

Az információ pontosítása céljával a SzemLélek blog megkereste az Ambi Pictures vezetőit, várjuk a visszajelzést.

Tőlük még nem kaptunk választ, ám a Vatikán megszólalt a médiaérdeklődés nyomán. Az olasz nyelvű forrás alapján nehéz nem úgy érezni, mintha nem tagadnák, csupán finomítanák az értesülést: "Nem forgattak jelenteket ebből a célból (a pápa nem szerepel színészként), az viszont lehet, hogy felhasználnak a pápáról készült filmfelvételeket, amelyeket beillesztenek a filmbe." Vagyis esélyes, hogy Ferenc pápa szerepelni fog a filmben, de nem fog "színészkedni".

süti beállítások módosítása