Szűznek lenni menő?
SZEMlélek 2016. június 02.

Szűznek lenni menő?

Mi vezet rá egy huszonéves fiút, hogy a házasságig ne éljen szexuális életet? Mennyire befolyásolta őt szülei példája? Hogyan illeszthető ez bele a XXI. századi „értékrendbe”? Erről mesélt Prekopa Donát.

„Ki kell próbálni”, „ha nehézség jön, tovább kell állni” – közvetve vagy közvetlenül, de mindennap ilyen gondolatokkal találkozik egy mai huszonéves, ezt sugározza a média, a barátok, néha még a család is. De van másként, lehet másként.

szuzgyuru.jpg

Prekopa Donát négy testvérével vallásos családban nőtt fel, szülei pedig példát mutattak neki abban, hogy a pároknak együtt kell átvészelniük bizonyos dolgokat. Nem a menekülés a megoldás, hanem az, ha megtanulják kezelni a konfliktusokat, ami később csak a javukra válik, mondja.

Hogyan kezeli a lavinaként rázúduló impulzusokat, miközben benne is felmerül a félelem, hogy „szüzen fog meghalni”? Egyetemi körökben, liberálisnál liberálisabb közegekben miként lehet ezzel a bizonyos tekintetben nagyon is konzervatív nézettel „túlélni”? Elfogadni és elfogadtatni? És ha házasság után mégsem működik az együttlét? Mit ad hozzá az emberhez egy ilyen fogadalom? És egy párkapcsolathoz?

Mindezen kérdésekre válaszol a Vous által készített interjúban Prekopa Donát.

süti beállítások módosítása