Beer Miklós: ünnepeljük méltón a nemzeti összetartozást!
SZEMlélek 2016. június 04.

Beer Miklós: ünnepeljük méltón a nemzeti összetartozást!

A váci megyéspüspök közleményt adott ki a június 4-én tartott ünneppel kapcsolatban. A SZEMlélek bloghoz eljuttatott írást az alábbiakban közöljük.

Kedves barátaim, magyar testvéreim!

Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy ilyen szép ünnepen emlékeztethetjük magunkat arra a közösségi erőre, amelynek köszönhetően újra és újra kimondhatjuk, átélhetjük: magyarok vagyunk. Van egy ünnepünk, amely világnézeti, közéleti és egyéb hovatartozástól függetlenül egységbe kovácsol bennünket. Legyen ez a nap a még szorosabb összekapaszkodásnak, egymás megerősítésének az ideje!

beerm.jpg

Ezen az ünnepen szeretném a sajtóban sajnálatosan elterjedt állítások kapcsán kijelenteni: a Mogyoródon a katolikus egyház tulajdonában lévő épületrészen engedély nélkül kihelyezett emléktábla ügyében azt kértem a hozzám forduló polgármestertől és a helyi plébánostól, hogy rendezzék a nemzeti összetartozásunk erősítését hivatott eszköz helyzetét. Találjanak a jelenlegi támfalnál méltóbb helyet a táblának, ahol többen, illőbb módon tudnak összegyűlni közös ünneplésekre.

Szomorú szívvel értesültem azokról a megnyilatkozásokról, amelyek ezzel a szándékkal ellentétes következtetéseket vontak le az emléktábla helyzetének rendezésére vonatkozó kérésemmel kapcsolatban. Kívánom, hogy éljük át ezt a szép ünnepet együtt, méltón, és keressük továbbra is azokat a lehetőségeket, amelyek megerősítenek bennünket magyarságunkban!

Kelt 2016-ban, a Nemzeti Összetartozás Napján

Miklós püspök

süti beállítások módosítása