Keresztényüldözés idején erősödik az egyház?
SZEMlélek 2016. június 14.

Keresztényüldözés idején erősödik az egyház?

A világ legnépesebb országa előbb utóbb a világ legkeresztényebb országa is lehet, miután az üldözések - mint sokszor a történelem folyamán - a jelek szerint a hit ébredését szolgálják.

A China Aid adatai szerint 2015-ben több mint 20 ezer Kínában élő keresztény szenvedett a kínai kormány vallásüldözésétől. A meghurcoltatott hívek  és papok közül sokakat letartóztatnak, börtönbe vetnek, évek óta tart a keresztek eltávolítása templomok és házak tetejéről. Mindezek ellenére, avagy éppen ezért a kereszténység egyre erősebb, a hívek száma folyamatosan növekszik.

A kínai keresztények védelmével foglalkozó szervezet májusban készített interjút egy helyi közösség tagjával, amely a kommunista párt üldöztetésének egyik fő célpontja. A névtelenségét kérő személy elmondta, hogy adományokra lenne szükségük a jogi költségek fedezésére – jelenleg a közösségének négy tagja van börtönben, összesen hat tárgyalás zajlik mások ellen, egyik papjukat feltételesen szabadlábra helyezték, de még mindig bűnözőként van számon tartva. Amerikában és Európában élő kínaiak segítségét kérte, tekintet nélkül vallási hovatartozásukra: ők fel tudnák hívni a világ figyelmét a Kínában zajló üldözésekre. Az amerikai kormányt a kisebbségben élő vallások védelmére kérte, valamint közvetlen segítségükben bízik a Kínában üldöztetett keresztények támogatására.

Az üldöztetés és az élő hit között nem lehet véletlen az összefüggés: Európában és Amerikában egyre fogyatkoznak a hívek, a szabad vallásgyakorlás ellenére.

süti beállítások módosítása