Hatalmas buli készülődik Szombathelyen
Gégény István 2016. június 18.

Hatalmas buli készülődik Szombathelyen

Gondolkodtál már rajta, hogyan fogják ünnepelni az 1700. szülinapodat? Szent Márton aligha agyalt életében a dolgon, ám biztos elégedett lenne azzal a programmal, amit a kerek évforduló alkalmából rittyent neki a katolikus egyház.

szombathely.jpg

Ha azt mondom, július 10., sokan rögtön rávágnák: fontos nap, az Európa-bajnokság döntője. Hát, kapufa. 21 órakor ugyan a fél kontinens a képernyők, kivetítők előtt fog ülni, de felvezetésként érdemes Szombathelyre fókuszálni. Július 9-10-én ünnepli ugyanis a Szombathely és Pannonhalma egyházi vezetése közösen Szent Márton születésének 1700. évfordulóját. A pápa ugyan nem jön el személyesen (illetve majd meglátjuk, Ferencnél sosem lehet tudni az ilyesmit), de attól még érdemes nem kihagyni ezt a kétnapos fesztivált.

A SZEMlélek blog örömmel lett a rendezvény médiatámogatója - honlapunk jobb oldali hasábjában közvetlen hivatkozás található a találkozó honlapjára, részletes programmal, meg ami belefér.

Bemelegítésként itt egy videó, ami főként a fiatalokat célozza, de egészen biztosan "idősebbik is elkezdhetik" a csomagolást (ők nyilván egyből vágják, mire utal az idézőjeles célzás).

Szent Márton ünnepi évére egyébként már elkezdtük hangolni olvasóinkat ezzel a csodamozis cikkel, és bőven vannak még mártonos témáink - szép sorban adagoljuk őket blogunkon.

Irány Szombathely, ahol lesz "élő könyvtár" (ez ám a tuti program), közös ebéd szegényekkel, érdekes előadások Böjte Csabától Eperjes Károlyig, a rendezvényt pedig mi más is koronázhatná meg, mint a kontinentális focibajnokság döntőjének közös megtekintése, óriási kivetítőn!

süti beállítások módosítása