Válaszol-e Orbán Viktor a médiapap kellemetlen kérdésére?
SZEMlélek 2016. július 12.

Válaszol-e Orbán Viktor a médiapap kellemetlen kérdésére?

Cseh Péter Mihály katolikus lelkipásztor bátran él a korszerű kommunikációs eszközökkel, lehetőségekkel. Ezúttal a kormányfőt szólította meg videójában: nagyon egyszerű témában vár választ a politikustól.

csepeti_1.jpg

Noha a kormány a felé érkező kellemetlen kérdések megválaszolásának tűnő álérvelések során egy ideje átállt az elmúltnyólcévről a merabaloldal rigmusra, "Csepeti" publikus megkeresésére nehéz lesz - bár nem lehetetlen - ebben az összefüggésben reagálni. A SZEMlélek blog által korábban megszólaltatott lelkipásztor ráadásul igen jól kezeli a labdát, gyermekként focistának készült, így a miniszterelnök számára elvileg becsületbeli ügynek lenne tekintendő valamiféle korrekt válasz megadása.

De mit is kérdez az egy ideje vezetés közben szó szerint beszédes videókat készítő pap országunk vezetőjétől? Noha a felvezetés kissé kacsakaringósan összetettnek tűnhet, az érdeklődés tárgya, illetve alanya igen nyilvánvaló. Ha Orbán Viktor esetleg valóban megnézné a videót, de kevés időt tudna a dologra szánni, érdemes a 8. perc kezdetéig tekernie a lejátszót.

Mivel a feltételezett válasz alighanem épp a felvetésben szereplő személy környezetéből, az ő valószínűsíthető kézi vezérlése nyomán fog érkezni, érdemi reakció helyett kitérő felelet tűnik esélyesnek. A sportágnál maradva, amolyan totós módszertannal az alábbi tippeket tennénk meg - akár szavazni is lehet kommentben a várható kimenetelt illetően.

1 - A szülei gyermeke.

2 - Főtisztelendő Péter Atya! Köszönöm megtisztelő megkeresését, azonban bármennyire szeretnék válaszolni kérdésére, az illető személy nem minősül közszereplőnek, így nem áll módomban tájékoztatást adni a témában. Maradok tisztelettel...

X - Tisztelt Péter atya! Megkaptuk kérdését, ám Miniszterelnök Úr egyéb elfoglaltságai miatt nem tud válaszolni Önnek. Mint bizonyára Ön is tudja, jelenleg a kormány minden energiáját leköti a kényszerbetelepítés elleni népszavazás előkészítése, a Brüsszellel és Soros Györggyel való küzdelem. Köszönettel fogadjuk, ha Ön is inkább ennek az ügynek szenteli energiáját, és meggyőzi híveit, hogy menjenek el szavazni október 2-án.

süti beállítások módosítása