Prédikáció a színpadon
SZEMlélek 2016. július 22.

Prédikáció a színpadon

A híres amerikai színész, Bill Murray kilencgyermekes családban nőtt fel, ahol nem ő az egyetlen, aki színészkedésre adta a fejét. Nővére is rendszeresen színpadra lép: Sienai Szent Katalin életét eleveníti meg. De Nancy Murray elsődleges elhívása nem a színészkedés, hanem Jézus jegyeseként, domonkos rendi apácaként szolgálja az embereket.

A Murray család harmadik gyermekeként, elsőnek a lányok közt született Nancy, aki 50 évvel ezelőtt lépett be a Prédikál Testvérek Rendjébe. Mégsem a hétköznapi szerzetesnővéri életet éli: egyszemélyes előadásaival beutazta már az Egyesült Államokat, sőt, 2011-ben a madridi Ifjúsági Világtalálkozón is fellépett a Sienai Szent Katalin életét bemutató darabbal.

murrays-690x450.jpg

A színészkedést, mint szolgálatot, a prédikáció egyik formájának tartom, mondja Nancy nővér. Isten hatalma, ami képes megváltoztatni az embereket Katalin életén keresztül is megismerhető. A 14. századból a mai családoknak is tanít valamit Szent Katalin, aki igazán nagy családban, 24. gyermekként nőtt fel: egy család sem tökéletes, még a szentek családja sem volt az. Nancy nővér ezért reméli, hogy a darabról hazatérők igyekeznek megkeresni a jót saját családjukban is, ahelyett, hogy csak a hibákkal foglalkoznak.

srnancy.jpg

süti beállítások módosítása