Burke bíboros: vagy keresztény gyökerek, vagy iszlám világuralom
SZEMlélek 2016. július 23.

Burke bíboros: vagy keresztény gyökerek, vagy iszlám világuralom

Jogosan tarthatunk attól, hogy az iszlám világuralomra tör, véli Raymond Burke bíboros. Az iszlám nem csak vallás, hanem kormányzást is jelent, erről nem szabad elfeledkezni, ahogyan ez a szent irataikból is kiolvasható. S hogy mi a megoldás? A bíboros erről is nyilatkozott.

A muszlimok kedves emberek, akik a vallásról békés módon tudnak beszélni, mondta a Szuverén Máltai Lovagrend bíboros-védnöke egy pár nappal ezelőtt adott interjúban. Hozzátette, hogy túl kevesen értik meg az iszlám gondolkodás hagyományát a kormányzásról: ha a muszlim lakosság kerül többségbe, azzal az országot kormányozni is kell, hiszen a vallásuk kötelezi őket erre. Ha ez az, amit egy nemzet tagjai szeretnének, nos, akkor csak engedniük kell, hogy folytatódjon. De ha nem ezt szeretnék, akkor meg kell találniuk a módját annak, hogy ezt kezelni tudják, vélekedett.

thumbrns-burke-qanda072216.jpg

A főpásztor megjegyezte: a Korán és a koráni jog különféle hivatalos értelmezései szerint is az iszlám végső célja, hogy a világot uralja. Az iszlám saját értelmezése szerint olyan vallás, aminek állammá is kell válnia.

Szerinte nincs helye másik vallásnak az iszlám mellett: addig tolerálja a többi vallást, amíg az iszlám nem építette ki egyedüli szuverén uralmát az összes nemzeten és a világon. Az iszlám és a kereszténység két radikálisan különböző vallás, folytatja Burke. Az egyházi vezetők tévednek, ha azt gondolják, hogy az iszlám olyan, mint a katolikus vagy a zsidó hit, sokkal inkább a hatalomra való ambícióit kell felismerni.

Burke bíboros vitatja azt is, hogy a tolerancia a keresztény könyörületesség egyik vonása lenne. Szerinte a helyes válasz az iszlámra a saját nemzetünk és a kormányzatok keresztény alapjainak megerősítése. Nem kérdéses számára, hogy az iszlám világuralomra akar törni, és hogy a nyugati társadalmaknak vissza kell térnie a keresztény gyökereihez.

süti beállítások módosítása