A szeretet civilizációját építsük a halál kultúrája helyett!
SZEMlélek 2016. július 26.

A szeretet civilizációját építsük a halál kultúrája helyett!

A ma reggeli franciaországi túszdráma hírére Rouen püspöke visszautazik az IVT-ről, Lengyelországból. Lebrun püspök ezt az üzenetet küldi a világnak.

Krakkóban ért a szörnyű hír a ma reggeli gyilkosságról, ami a Saint-Etienne du Rouvray templomban történt. A három áldozat Jacques Hamel atya és a merénylet két elkövetője. Három további személy megsérült, egyikük nagyon súlyosan. 

mgr-dominique-lebrun-eveque-saint-etienne_0_730_459.jpg

Istenhez könyörgök, minden jóakaratú emberrel együtt. Erre hívom azokat is, akik nem hisznek, hogy könyörögjenek velünk együtt! Az IVT fiataljaival együtt imádkozom most, ahogy Popiulusko atyáért tettük Varsóban, akit a kommunista rezsim alatt gyilkoltak meg.

Philippe Maheut atya helyettem is a helyszínen van a kezdetektől fogva, én is hazatérek ma estére a plébániámra, hogy a családokkal és a plébániai közösséggel legyek, akiket nagyon megrázott a hír.

Az Egyháznak nincs más fegyvere, mint az imádság és a testvéri összetartás. Most itt hagyom azon a fiatalok százait, akik az emberiség jövője, az igazak. Arra kérem őket, hogy ne adják magukat az erőszaknak, hanem a szeretet civilizációjának apostolai legyenek!

Dominique Lebrun, Rouen püspöke

 

süti beállítások módosítása