Útlevél a mennyországba: túszdráma egy francia templomban
SZEMlélek 2016. július 26.

Útlevél a mennyországba: túszdráma egy francia templomban

86 évesen az ember alighanem arra készül, hogy természetes halál útján távozik a földi létből, Jacques Hamel katolikus pap mégis vértanúként érkezhet Isten színe elé.

Július 26-án délelőtt két fegyveres túszokat ejtett a francia Rouen városa melletti templomban. A támadókat a rendőrség megölte, akik azonban sajnos előtte kioltották a pap életét.

eglise-saint-etienne.jpg

Borzasztó hír ez, s bármennyire egy terrorsorozat újabb állomásának tűnik a támadás, nem akarunk hozzászokni, hogy ilyen szörnyűségek történjenek körülöttünk.

cosfoaqwcaailhl_1.jpg

Fájdalmas egybeesés, hogy 11 évvel ezelőtt hasonló eset történt: akkor is Ifjúsági Világtalálkozó zajlott, Németországban, miközben egy zavart nő halálosan megsebesítette az idős Roger testvért, a Taizé-i közösség vezetőjét. Most is világtalálkozó zajlik, Lengyelországban, ahonnan azonnal hazautazott Rouen püspöke.

A francia miniszterelnök, Manuel Valls Twitter üzenetben úgy fogalmazott: egész Franciaország és minden katolikus megsérült ebben. De egységben maradunk.

A meggyilkolt papról egy helybéli, aki gyermekkora óta ismeri azt atyát, mint a közösség egy nagyra becsült tagjából beszélt, aki nem szerette felhívni magára a figyelmet, mindig szerényen viselkedett.

 

süti beállítások módosítása