A hit az olimpiai sikerek titka
SZEMlélek 2016. augusztus 11.

A hit az olimpiai sikerek titka

Steven Lopez tékvandós a riói olimpián az Egyesült Államok színeiben versenyzik az aranyéremért. Nicaraguai és haiti bevándorlók gyermekeként született és ez az ötödik olimpiai szereplése. És mire építette sikerét? A hitére.

Lopez most az ötödik olimpiai szereplésnél tart és reméli, hogy újabb arannyal tér haza. Először 2000-ben, a Sydney-ben megrendezett olimpián szerepelt, ahol a dobogó legfelső fokán állhatott. Bár ő is azt hitte, hogy ez lesz az első s egyben utolsó ötkarikás játék, amire kijut, mégsem így lett: a 2004-es játékokról ismét arannyal a nyakában tért haza.

lopez-family.jpg

2008-ban a következő olimpián testvérei is az olimpiai csapattal együtt utazhattak Beijingbe : bátyja, Jean volt Steven edzője, másik két testvére, Mark és Diana pedig szintén sportolóként vettek részt a játékokon. Édesanyjukat közös erővel meggyőzték, hogy tartson velük, s ahogy Steven fogalmazott, „csoda és áldás volt”, hogy mind a négyen együtt lehettek ott Beijingben, ahol Lopez broznérmet szerzett. 2012-ben a 37 éves Lopez utolsó olimpiai szerepléseként készült a londoni játékokra. Rögtön az első kör után le is kellett léptetni lábtörés miatt.

2016-ban a rio-i szereplése egy igazán nagy küzdelem volt, mert az elmúlt évben nagyon sok sérüléstől szenvedett. Boldog vagyok és büszke rá, hogy itt lehetek, mondta a tékvandós.

lopez_returns_jpeg-ad4ec.jpg

Edzések és versenyeken is rendszeresen kiugrott a válla, de Rióra felkészülten érkezett, bár rögös út áll mögötte, mondta Lopez.

- Csak azt kérem, és azért imádkozom, hogy a legjobbat tudjam kihozni magamból. Ezzel már egy lépéssel közelebb kerülhetek ahhoz az álmomhoz és célomhoz, hogy még egyszer a dobogó legfelső fokán állhassak és nyerhessek egy újabb aranyat az Egyesül Államoknak. 

- A szüleim hősök a szememben. - mondta Lopez - Úgy érkeztek Nicaraguából New Yorkba, hogy nem tudtak angolul. De idejöttek, mert reméltek az amerikai álomban, hogy ezzel majd családjuk számára lehetőségeket teremtenek.

Amikor 2000-ben a dobogón állt eszébe jutott mindaz az áldozat, amit az évek alatt hozott, de nem csak ő, hanem csapattársai, szülei és mindenki, aki a háttérből támogatta őt, hogy most itt lehessen.

A hit a kulcsa a sikereimnek és mindig azért imádkozom, hogy találjak lehetőséget visszaadni mindazt, amit kaptam. Az olimpiai győzelmek és a családom sikere, túllépi a határait a sportnak, mondta Lopez.

(cruxnow.com)

süti beállítások módosítása