Tanúságtétel Nepálban
SZEMlélek 2016. szeptember 19.

Tanúságtétel Nepálban

2015 tavaszán hatalmas földrengés rázta meg Nepált. Másfél évvel a tragédia után az országban működő katolikus karitász még mindig az áldozatok segítésén munkálkodik. A napokban kezdtek a rehabilitáció második szakaszába, megindultak az újjáépítési munkálatok.

Még mindig rengeteg feladat van a földrengés pusztítása után, mondta Paul Simick nepáli püspöki helynök. Az egyház mindent megtett azért, hogy a ma lezáruló első szakaszban a lehető legnagyobb humanitárius segítséget nyújtsa a bajba jutottaknak.

primopiano_367.jpg

A nepáli és a világot átfogó karitászszervezetnek köszönhetően megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok is, folytatta a püspök.Az építkezések során lakóházak, iskolák és kórházak építésére fogunk fókuszálni, köszönhetően több szerzetesrend, például a jezsuita és a szaléziak, munkájának, illetve sok más nem katolikus civil szervezet segítségének.

2015-06-06-thame-clinic-building-under-reconstruction.jpg

Ez a munka számunkra tanúságtétel az Evangéliumról. Sok elszegényedett, távoli közösség bízik bennünk. A segélyprogramok során 99%-ban nem katolikus vallásúak azok, akiken segítünk, mondta el Simick püspök.

Szeretnénk a Szentlélek ajándékával, az alkotó munkával hozzájárulni a nepáli társadalomhoz, amit elsősorban az oktatás és a szociális munkán keresztül valósítunk meg, már több mint 20 éve, tette hozzá a püspök.

nepal-16.jpg

Az egyház jelenléte Nepálban igen fiatal, csupán 62 éve van jelen az országban 6 férfi és 22 női kongregációval. Összesen 85 pap és 122 nővér szolgál az ország egész területén. Az emberek igen jó véleménnyel vannak rólunk, katolikusokról, a nagyjából 8 ezer hívőből álló nyájról, mondta a püspök az Agenzia Fides oldalának.

süti beállítások módosítása