42 millióan látták eddig. „Nem szégyelljük magunkat?”
SZEMlélek 2016. október 25.

42 millióan látták eddig. „Nem szégyelljük magunkat?”

A Trónok harca tévésorozat főszereplői görögországi menekülttáborokba látogattak, ahol személyesen találkoztak országukat elhagyni kényszerülőkkel.

- Ők is emberek, akárcsak te vagy én és nem akarnak egész életükben másik országban élni. Haza akarnak menni, de nem tudnak, mert leromboltuk otthonaikat - mondta Maisie Williams, aki a sorozatban Arya Stark megformálója.

greece_migrants_game_robe070116_4_1.jpg

- Találkoztam egy 21 éves lánnyal, aki egyetemre szeretett volna menni biológiát tanulni – ezektől mind megfosztottuk. És te azért aggódsz, mert ő az országodba akar jönni és el akar venni belőle? Ő csak egy lány! - kelt ki magából a fiatal színésznő.

maisie-greece-refugee-camp.jpg

A táborokban vannak onkológusok, bírók, sikeres emberek, akiktől minden el lett véve, folytatta a Davosát játszó Liam Cunningham. Nem cunami, nem földrengés vagy éhezés miatt, hanem mert a világ számos városában, irodákban csücsülő emberek úgy döntöttek. Szeretném őket a nyakuknál fogva elkapni, mondja megindultan az ír származású színész, és elvinni őket ezekbe a táborokba, csak annyit mondanék: nézzétek, nézzétek mit tettetek! Abszolút, megkérdőjelezhetetlenül szégyenletes, teszi hozzá.

A világhírű sorozat három szereplője, Maisie Willams, Lena Headey és Liam Cunningham felhívást intéznek Európa vezetőihez, hogy enyhítsék a kontinensre érkező menekültek szigorú szabályozásán.

süti beállítások módosítása