Böjte Csaba: A melegek házassága fapados részmegoldás
SZEMlélek 2016. november 09.

Böjte Csaba: A melegek házassága fapados részmegoldás

- Szerintem nem a sötétség ellen kell harcolni, hanem ragyogó tiszta fényt kellene gyújtani - vallja az árvák százait felkaroló ferences szerzetes. Szerinte a demokrácia lényege, hogy amiben hiszünk, azt bátran hirdetjük.

bojte_1.jpg

A magnificat.ro honlapon tette közzé állásfoglalását Csaba testvér az egyre többeket érdeklő, forró vitákat kiváltó témában. A bevezetőben említett megközelítés szerint bátran kiáll saját, "fényt gyújtó" hite mellett, amely szerint Isten legnagyobb, legszebb ajándéka e földön egy férfi és egy nő között tiszta szerelemből köttetett házasság.

Belátja, hogy vannak különleges helyzetek, például az övé is, hiszen szerzetesként, papként ez az út nem járható számára, ugyanakkor nagy értéknek tartja az önkánt vállalt életáldozatot, Jézus Krisztus útján járva. Hozzáteszi: "sajnos sokan elbuknak, és életük szent fogadalmának teljesítésében megbicsaklanak!"

A párválasztásban, családos életben, vagy az Istennek szentelt állapotot választottak közül elesettek számára, irgalmas szeretettel Isten mindig felkínálja az újrakezdés lehetőségét! Felállni és újrakezdeni nem szégyen, de a legszebb álmot feladni és helyette egy fapados, sehová nem vezető úton elindulni, megalkuvás! Tudom, hogy aki szomjas, az az út szélén bűzlő pocsolyának is nekitérdel, de én mindenkinek azt mondom, hogy higgyen Isten jóságában, higgyen abban, hogy ha nem adjuk fel a keresést, akkor megtaláljuk azt a kutat, melynek életadó vize tiszta és egészséges!

Zárszóként hozzáteszi: "azt javasolom mindenkinek, hogy Isten által felkínált jussunkról, az igazi szép családról, a gyermekáldásról, vagy az Isten akarata szerinti örömteli szent szolgálatról ne mondjunk le semmilyen fapados, részmegoldás érdekében!"

A teljes üzenet ide kattintva olvasható.

süti beállítások módosítása