Teljesül Händel vágya
prunuscerasus 2016. november 23.

Teljesül Händel vágya

Messiás.ma, avagy Messiás pont ma? Sajtóbemutatón jártunk, videót is mutatunk az LGT egyik tagjának közreműködésével készülő darabról.

2017. április 25-én mutatják be Händel Messiás című remekművének újragondolt verzióját Várkonyi Mátyás rendezésében, aki rockoratorikus passiójátékot készített a barokk műből.

img_5563.jpg

Régi és új metszéspontja, barokk és rockszínház elegye, egykori Generál tagok és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, biblia szövegek és mai nyelvezet. Ellentmondások? Vagy a megújulás lendülete?

img_5584.jpg

Vajon a Várkonyi által bátran alkalmazott dramaturgiai változtatások hogyan hatnak majd a műre? Händel vágya volt, hogy - a kor szellemének megfelelően - oratóriumnak megírt mű egy napon, majd színpadra kerüljön, mondta a hétfőn tartott sajtótájékoztatón az Erkel Ferenc-díjas zeneszerző. Innen vette a bátorságot, hogy alakítson a darabon, hogy sűrítse a történetet, ami várhatóan kétórás előadásba fér majd bele.

img_5590.jpg

Először április 23-án, Tatabányán lesz lehetősége a közönségnek a nyilvános főpróbán megtekinteni a darabot, majd ezután érkezik a produkció Budapestre, a premier helyszínére, a Művészetek Palotájába. Az előadásról, amely a Reformáció 500 emlékév programsorozatának eleme, további információ a messias.ma honlapon található.

HD

(fotó: Varga Ádám)

süti beállítások módosítása