Így is lehet búcsúzni elhunyt szeretteinktől
SZEMlélek 2016. december 01.

Így is lehet búcsúzni elhunyt szeretteinktől

A dél-amerikai futballcsapat tragédiája után különleges eseménynek adott otthont a döntő kolumbiai helyszíne és a brazil focisták stadionja, egyszerre.

chape.jpg

Amint megírtuk, a számos halálos áldozatot követelő baleset nyomán a Copa Sudamericana döntőjébe jutott kolumbiai Atletico Nacional klub arra kérte az illetékes szövetséget, hogy az elhunytak iránti tiszteletből a brazil Chapecoense csapata kapja meg idén a kupát. A gesztuson túl véradást is szerveztek a kolumbiaiak a túlélők megsegítésére, a mérkőzés helyett, annak helyszínén pedig imádságos emlékösszejövetelt tartottak magyar idő szerint december 1-jén hajnalban.

Az eseménnyel párhuzamosan a brazil klub hazai pályáján is összegyűltek a drukkerek, családtagok, emlékezni vágyók, utóbbi helyszínen  a kupa is feltűnik a képeken. Az egész rendezvény hangulata a fájdalom, meghittség megjelenése mellett ünnepi, családias, felemelő, a fehér ruhák, gyertyák mintha azt üzennék: van tovább, van folytatás, s velünk maradnak, akik testben már nincsenek köztünk.

süti beállítások módosítása