A tetovált nagyi, aki nem kér a kegyes halálból
SZEMlélek 2017. január 17.

A tetovált nagyi, aki nem kér a kegyes halálból

A 81 éves Christine Nagel döntött, nem akar meghalni, amíg nincs itt az ideje. Ezt különleges módon fejezte ki, bal karjára tetováltatta: Nem kérek eutanáziát!

Múlt nyár óta Kanadában legálisan végezhetnek eutanáziát. Christinet ez indította erre a drasztikus, de nagyon egyértelmű üzenetre, hogy így fejezze ki: addig élek, ameddig Isten szeretné.

upload_1_9_2017_at_11_32_43_am.png

Hogyan éreznéd magad, ha feltűnnél a kapu előtt, Szent Péter kinyitná a könyvet, és azt mondaná: Na várj csak, mi csak 18 hónap múlva vártunk téged!, viccelődött a 81 éves nagymama. Nem akarja, hogy ki legyen hajítva csak úgy, mondta Christine lánya, aki testvéreivel együtt tiszteli édesanyja döntését.

gc160929_grandmom.jpg

Az öreg emberek ellátása veszettül drága tud lenni. És házsártosak is. És rendetlenek tudnak lenni. Ezért egy jó megoldásnak tűnhet az eutanázia, mondta Christine. De ő nem szeretné, ha bárki beavatkozna Isten neki szánt tervébe. A kegyes halálra, mint egyszerű megoldásra tekintenek legtöbben, amivel megszabadulhatnak beteg, fogyatékos és idős emberektől.

 

 

 

inked.jpg

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása