Keresztény banda zenélt Trump elnök beiktatásán
Gégény István 2017. január 20.

Keresztény banda zenélt Trump elnök beiktatásán

Mit nem adna számos magyar polgár, ha élőben láthatná a Piano Guys tagjait zenélni. Az amerikaiak szerencsésebbek nálunk, legalábbis azok, akik a helyszínen köszöntötték az USA új vezetőjét.

pg.jpg

Világszerte rendkívüli népszerűségnek örvend az amerikai mormon hívőkből álló The Piano Guys, akik főként videóik internetes közzétételével szereztek maguknak hírnevet (hazánkban legalábbis). Az aligha állítható, hogy a hűvös csütörtöki délutánon élőben hallhatta volna őket a tengerentúli nagyérdemű, hiszen erősen playback szagot áraszt a performansz, de a jelenlétük így is élmény és üzenet lehetett.

A "zongorás srácok" a One Direction együttes egyik dalának feldogozását adták elő, ami itt tekinthető meg élvezhetőbb kivitelben (56 millió megtekintésnél jár e sorok írásakor a videó, ki tudja, miért):

A banda hitvallást is megfogalmazott, amely honlapjukon olvasható:

Hisszük, hogy az életünk célja a boldogság. Hiszünk benne, hogy a boldogsághoz vezető legjobb út Jézus Krisztus tanításának követése és hogy jobban szeressük egymást, mint saját magunkat.

Hitünk szerint a család a legfontosabb.

Hisszük, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, aki nagyon szeret minket.

Hiszünk benne, hogy a jó zene örömet adhat, inspirálhat, kiteljesíthet.

Bobby McFerrin szavaival élve meggyőződésünk, hogy aki csak egyféle stílusú zenét hallgat, olyan, mintha egész életünkben a lakásunk egyetlen szobájában élnénk.

A minél több nevetésben hiszünk - amennyi csak belefér az életünkbe.

És hogy mi, magyarok se legyünk annyira szerencsétlenek, jöjjön a jó hír: idén nyáron hazánkba érkezik a Piano Guys. A Tüskecsarnokban adnak majd koncertet - ide kattintva az is kiderül, mit kell adnia cserébe annak, aki jelen szeretne lenni az eseményen.

süti beállítások módosítása