Ha Robin Hood étterem lenne...
SZEMlélek 2017. január 30.

Ha Robin Hood étterem lenne...

Egyszerű a képlet: nappal kiváló reggelivel és ebéddel várják a fizetős vendégeket, este a bevételből ingyen vacsorát tudnak adni hajléktalanoknak. Így működik a madridi Robin Hood Étterem.

4592.jpg

Ángel García Rodriguez atya célja, hogy ne csak valami tűrhető étel kerüljön a hajléktalanok asztalára, hanem Madrid többi lakójához hasonlóan méltó körülmények között tudjanak vacsorázni. A többi, fizetős vendéghez hasonlóan, számukra is ugyanazt a minőséget biztosítják: műanyagpohár helyett kristálypohárból ihatnak, barátságos, beszélgetős hangulatban telhet az este, mondta az atya. Az étterem két műszakban, több mint 100 nélkülözőnek ad meleg ételt esténként.

4152.jpg

A múlt év végén nyitott étterem népszerűségét jelzi, hogy március végéig nem lehet már asztalt foglalni.

- Spanyolország legkeresettebb ebédlő helye lettünk. - teszi hozzá Rodriguez atya - Luxus hotelek felárazott személyzetével dolgozunk. Híres séfek sorakoznak mögöttünk, akik heti egyszer főznek.

1480499310_268309_1480500491_noticia_normal.jpg

Az éttermet létrehozó jótékonysági szervezet, a Béke hírnökei alapítójaként a 80 éves atya egy közelben lévő, elhagyott templomot közösségi házzá is alakított. Ez a hely az egyetlen templom Madridban, amely a nap 24 órájában nyitva van és ingyen kávéval, alvóhellyel, mindennapi szentmisével és kikapcsolódási lehetőséggel várja a nélkülözőket. 

(aleteia.org)

(fotók: theguardian.com, businessinsider.com)

süti beállítások módosítása