Hazavinni a templomtetőt? Nem jó ötlet!
SZEMlélek 2017. február 09.

Hazavinni a templomtetőt? Nem jó ötlet!

Különleges tolvajok jártak a pécsi baptista egyházi épületnél – míg a hasonló szándékú kollégák odabentről szoktak elvinni berendezési tárgyakat, ők magát a templomot próbálták darabokban elhordani. Nem jártak sikerrel.

baptistapecs.jpg

A rendőrség közlése szerint február 6-án 24 órakor érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy a pécsi Bokor utcában található baptista templom tetejéről egy ismeretlen személyt láttak lemászni. A perceken belül helyszínre érkező rendőrök a templom közelében elfogtak egy 19 és egy 29 éves pécsi férfit, valamint egy 33 éves pécsi nőt, akik a gyanú szerint az épület tetejéről több négyzetméternyi vörösréz lemezt téptek le, de azt eltulajdonítani már nem tudták – olvasható a bama.hu portál híradásában.

A lopás tette minden kellemetlenség ellenére a kevésbé szomorú része ennek a bűnügyi történetnek. Az elkövetők ugyanis nyilvánvalóan komoly életveszélyben lehettek, s az is feltételezhető, hogy nem azért kockáztatták testi épségüket, életüket, mert alapvetően gonosz emberek.

Biztosnak tűnik, hogy ha ugyanezen emberek egy másik módszerrel közelítettek volna Isten házához – például a gyülekezet tagjain keresztül –, minden tekintetben nagyobb sikerrel jártak volna.

Figyeljünk oda egymásra, karoljuk fel, aki segítségre szorul, hogy többé ne kelljen ilyen szomorú, majdnem tragédiába hajló esetről beszámolni!