Legyél Te is szeretetfuvaros!
Gégény István 2017. február 10.

Legyél Te is szeretetfuvaros!

Ha van kedved késő este áruházak maradék élelmiszerét kiszállítani a rászorulóknak, jelentkezz, mert szükség van rád!

elemiszerbank.jpg

Jelenleg Esztergomban keresnek "esti kajaszállítókat", akik a Tesco és az Aldi felajánlása révén a Magyar Élelmiszerbankon keresztül felgyülemlő adományokat juttatnák el A-ból B-be. Az "A" a nevezett esztergomi kereskedelmi egységeket jelenti, a "B" pedig a belvárosi katolikus plébániát, ahol rendszerezik, majd kiosztják az ételeket a szükséget szenvedőknek.

- A probléma, hogy nagyjából minden napra kell autóst találnunk, ezért nem a meglévő önkénteseket szeretném terhelni, hanem új önkénteseket toborzok - fogalmazott Harmai Gábor plébános.

Aki úgy érzi, tud és akar is segíteni, írjon az uzenet@szemlelekblog.hu címre, mi pedig szívesen összekötjük a segítő szándékú embereket.

Nem marad természetesen Esztergom falain belül a kezdeményezés – úgy hírlik, országszerte zajlanak ilyen szeretetfuvarok. Franciaországban 13 évvel ezelőtt magam is részt vettem ilyen adományrakományok pakolásában, ott kimondottan hagyománya van a "kajataxinak". Ha eljut hozzánk hasonló kérés, felajánlás, arról is szívesen hírt adunk majd.

Gégény István

(Fotó: elelmiszerbank.hu)

süti beállítások módosítása