Vallásokon átívelő egységük a válasz a terrorra
SZEMlélek 2017. február 28.

Vallásokon átívelő egységük a válasz a terrorra

Lahoreban, Pakisztán keleten fekvő nagyvárosában létrehozták a vallások közti párbeszéd elősegítésére szentelt Béke Központot. Vezetője szerint az egységük a terrorizmusra adott válaszuk.

Folytatjuk a béke, az igazság és a harmónia elmélyítését minden jóakaratú emberrel Pakisztánban, mondta James Channan domonkos testvér, a lahore-i Béke Központ vezetője. 

primopiano_3468.JPG

- A terroristák mindenhol támadnak, iskolákban, tereken, imahelyeken, hogy ezzel pánikot és félelmet okozzanak. Ebben az emberpróbáló időben, minden jóakaratú embernek egységgé kell kovácsolódnia. - mondta a domonkos rendi atya. - A napokban tartottunk a Béke Központban egy előadást, ahová 35 vallási vezető és civil szervezet vezetője jött el, hogy Pakisztán lehetséges válaszait kutassa a terrorra. Mind egyetértettünk abban, hogy az ENSZ céljait, a fenntartható fejlődést, a béketeremtést, az igazságosságot és a nemek közti egyenlő bánásmódot sürgősen újjá kell teremtenünk.

acn-20151119-32523_1.jpg

Channan atya hozzátette, hogy a keresztények kiszolgáltatottnak érzik magukat, félelemben és bizonytalanságban vannak, különösen, amikor összegyűlnek vagy vasárnapi szentmisére mennek.

- De Pakisztánban a megkeresztelkedettek hite erős és az emberek, a félelem ellenére is, nem maradtak távol a templomoktól.

(fides.org)

süti beállítások módosítása