Hová tűnt Cseh Péter Mihály?
Gégény István 2017. március 11.

Hová tűnt Cseh Péter Mihály?

Olvasói kérdés érkezett a SZEMlélek szerkesztőségéhez, igyekeztünk utánajárni a témának.

cspm.jpg

A 2017 tavaszán zajló megújulásunk részeként immár közvetlenül is lehet üzenni a SZEMlélek alkotócsapatának, a valamennyi oldal alján található hivatkozásra kattintva.

Nemrég egy konkrét olvasói kérdés jutott el hozzánk, amelynek feladója a SZEMléleken is megszólaltatott pécsi egyházmegyés katolikus pap, az online kommunikációval bátran élő "Csepeti" holléte felől érdeklődött:

Igencsak kíváncsi lennék, hogy hol tart a büntetőeljárás Cseh Péter Mihály ügyében, hisz azt a megyéspüspök több mint fél éve indította meg.

Korábban magunk is próbáltunk tájékozódni Péter atyától, ám azt a választ kaptuk tőle, hogy nem nyilatkozhat a sajtónak. Ezért most a Pécsi Egyházmegyéhez fordultunk, a kommunikációs igazgatónak az alábbi kérdést tettük fel:

Szívesen fogadnék tájékoztatást arról - a vizsgálat konkrét részletei felől megértéssel nem érdeklődve -, hogy várhatóan meddig tart a vele kapcsolatos eljárás, s jelenleg milyen egyházjogi státuszban van ő maga, végez-e bármiféle lelkipásztori szolgálatot.

Az alábbi választ kaptuk Heidl Györgytől:

Néhány héten belül várható a vizsgálat lezárulása.

Bár túl sok konkrétum nem szerepel ebben az üzenetben, reményt keltő ígéret, hogy hamarosan rendeződhet Péter atya helyzete. Sokan odafigyeltek rá, képes volt pozitív médiafigyelmet generálni egyházi témákban, ráadásul egyelőre nyitott kérdés maradt, hogy köze van-e eltiltásának az Orbán Viktorhoz Habony Árpád kiléte kapcsán intézett videóüzenetének.

Jó lenne megnyugtató válaszokat kapni néhány héten belül.

süti beállítások módosítása