Obama mondatta le Benedek pápát? Ne már!
Gégény István 2017. március 14.

Obama mondatta le Benedek pápát? Ne már!

Közvetlenül az amerikai elnök intézte el, hogy a német származású egyházfő félreálljon az útból – osztogatják az újabb tévhírt netszerte.

benedek_1.jpg

Lassan külön kacsavadász rovatot leszünk kénytelen indítani a SZEMléleken, annyi álhír, káros tévinformáció terjed a világhálón. Most épp az "derült ki", hogy Barack Obama helyezte olyasféle nyomás alá Benedek pápát, ami miatt utóbbi személy lemondott, az így megürült széket pedig elfoglalhatta balról előzve Ferenc pápa. Aki persze Soros embere. Így viszont a pápaválasztó konklávé alighanem csupán színjáték volt. Nyilván...

A szenzációt (ahogy Bencsik András a közösségi médiában nevezte a felvetést) ezúttal egy kormányközeli portál szellőztette meg hazánkban, s bár a cikk címében jogosan alkalmazzák a feltételes módot, hozzám már olyan kommentárral került, hogy "olvassátok, tele van fontos, világos tényekkel". Ezek a "tények" olyan kijelentésekkel vannak megtámogatva, mint "volna", "mintha", "szavai úgy értelmezhetőek".

Ezzel szemben, a meg nem alapozott célozgatásra reagálva Federico Lombardi, aki Benedek pápa idején vatikáni szóvivőként tevékenykedett, jelenleg pedig a Joseph Ratzinger–XVI. Benedek Alapítvány elnöke, megerősítette: nincs semmi titkolnivaló a lemondás körül.

– Az igaz, amit Negri érsek is mondott, hogy az emeritus pápa bár rendkívül éles elméjében, fizikailag törékeny. Ezért négy évvel ezelőtt már nem volt képes rá, hogy hosszadalmas nyilvános eseményeken, hosszú audienciákon, találkozókon, szinódusi gyűléseken vegyen részt, még kevésbé arra, hogy apostoli utakra induljon vagy meglátogassa plébániáit. (…) Mivel tiszta a gondolkodása, már négy évvel ezelőtt világosan látta ezt, és azt gondolta, ez gondot jelent az Egyház közössége számára – reagált a konkrétumot nélkülöző érseki gyanakodásra Federico Lombardi.

Gégény István

(Kép forrása: abcnews.com)

süti beállítások módosítása