Rólunk
SZEMlélek 2017. március 19.

Rólunk

ujszemlelek.jpg

A SZEMlélek 2014 novemberében blogként kezdte működését, napjainkra értékmagazinként a társadalmat érintő személyes és közösségi értékek és kihívások, kérdések és válaszok ismert és idézett forrásává vált.

A portál sajátos jellege a nyitott, önkritikát is felkínáló hangnem, amely alkalmas előre mutató párbeszédek generálására, az interneten burjánzó parttalan viták helyett. A SZEMlélek küldetése a kommunikációs kultúra fejlesztése, eltérő nézőpontok felmutatása, a közjót érintő problémák megoldásának keresése, jó gyakorlatok ismertetése.

A "nyitott szemmel, nyitott lélekkel" mottó jegyében készülő tartalmak három fogalom köré csoportosulnak: közösség, nyitottság és párbeszéd. Ezek azok a fő értékek, amelyek erősítéséért fáradozunk, kapaszkodót nyújtva az értékválságból kiutat keresők számára.

A SZEMlélek állandó szerzői:

Gégény István (főszerkesztő)
Gundel Takács Gábor
Szőke Tibor
Rab Krisztina
Madocsai Bea
Fekete Ágnes
Máté-Tóth András
Bolyki László
Hodász András

A SZEMlélek értékmagazin fenntartója a Felebarátok Egyesület, amelynek tevékenységéhez a németországi Renovabis is támogatást nyújt. Ennek következtében a 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Felebarátok Egyesület külföldről támogatott szervezetnek minősül.