Rólunk
SZEMlélek 2017. március 19.

Rólunk

ujszemlelek.jpg

A SZEMlélek 2014 novemberében blogként kezdte működését, napjainkra értékmagazinként a társadalmat érintő személyes és közösségi értékek és kihívások, kérdések és válaszok ismert és idézett forrásává vált.

A portál sajátos jellege a nyitott, önkritikát is felkínáló hangnem, amely alkalmas előre mutató párbeszédek generálására, az interneten burjánzó parttalan viták helyett. A SZEMlélek küldetése a kommunikációs kultúra fejlesztése, eltérő nézőpontok felmutatása, a közjót érintő problémák megoldásának keresése, jó gyakorlatok ismertetése.

A "nyitott szemmel, nyitott lélekkel" mottó jegyében készülő tartalmak három fogalom köré csoportosulnak: közösség, nyitottság és párbeszéd. Ezek azok a fő értékek, amelyek erősítéséért fáradozunk, kapaszkodót nyújtva az értékválságból kiutat keresők számára.

A SZEMlélek munkatársai:

Főszerkesztő: Sáhó Eszter

Szerkesztők: Szőke Tibor, Herbert Dóra

Újságírók: Bolyki László, Gundel Takács Gábor, Hodász András, Laborczi Dóra, Madocsai Bea, Máté-Tóth András, Horváth Klaudia

Alapító: Gégény István, a SZEMlélek médiacsoport kreatív igazgatója

A SZEMlélek értékmagazin fenntartója a Felebarátok Egyesület, amelynek tevékenységéhez a németországi Renovabis is támogatást nyújt. Ennek következtében a 2017. évi LXXVI. törvény alapján a Felebarátok Egyesület külföldről támogatott szervezetnek minősül.