Az Édesanyák imájától zengett Izrael
SZEMlélek 2017. április 19.

Az Édesanyák imájától zengett Izrael

Palesztinában és Izraelben közel 20 ezer keresztény, zsidó és muszlim nő vonult utcára a békéért. Közös himnuszuk, az Édesanyák imája felemelő üzenetét itt hallhatjátok!

web3-miracle-peace-mother-march-yael-deckelbaum-youtube.jpg

Csoda, amelyről a világsajtó hallgat. A három ábrahámi vallást képviselő édesanyák közösen vonultak utcára tavaly októberben, hogy mindenki tudtára adják: a béke megteremtése nem egy opció, hanem mindenekelőtt kötelességünk.

Északtól délig, kelettől nyugatig,
hallják az édesanyák imáit!
Hozz nekik békét!
Hozz nekik békét!

Szól három nyelven az izraeli énekesnő, Yael Deckelbaum közreműködésével megszületett dal, amely a mozgalom himnuszává vált.

2016. október 4-én az Izraelt keresztül szelő Remény Menetében több ezernyi asszony vett részt, hogy békére hívjon mindenkit. Október 19-én a Menethez csatlakozók száma 4 ezerre emelkedett, palesztin és izraeli nők közösen zárták a rendezvényt. Ezzel egy időben 15 ezer nő vonult utcára a békéért a palesztin és az izraeli miniszterelnöki rezidenciák előtt.

w_960_15.jpg

A Remény Menetéhez videóüzenetben csatlakozott a béke Nobel-díjas Leymah Gbowee is, akit a libériai polgárháború befejezése érdekében tett munkásságáért ismertek el a díjjal.

Szeretném megköszönni, hogy kiálltok a békéért palesztin nővéreitek mellett! Szeretném, ha tudnátok, hogy a világban, ahol élünk, csak akkor lehetséges a béke, ha az asszonyok, a tisztesség és a hit asszonyai ki mernek állni a gyermekeik jövőjéért!

 

(aleteia.org) 

süti beállítások módosítása