Te megmentenéd apád gyilkosának életét?
SZEMlélek 2017. május 03.

Te megmentenéd apád gyilkosának életét?

18 éve árván maradt egy lány, mégis mindent megtett azért, hogy ne végezzék ki a tettest. Az úgynevezett "igazságszolgáltatás" munkatársai nem vettek példát róla.

atprison.jpg

5 éves volt Kayla, amikor édesapja utoljára arcon csókolta, és megígérte, hogy hazajön hamarosan. Ám nem így történt: egy közúti balesetben életét vesztette, maga mögött hagyva kislányát és ikerfiaival várandós feleségét. A balesetet egy szökött fegyenc, Kenneth Williams okozta, akit elkaptak és emberölés miatt halálra ítéltek. 

18 évvel a baleset után elérkezett a kivégzés időpontja. Ezek a keserédes napok a megbocsátásról szóltak: a 23 éves Kayla és édesanyja megtudta, hogy Williamsnek is van egy lánya, Jasmine, akit már 17 éve nem látott, sőt, született egy unokája is, akivel még sosem találkozott. Az áldozat hozzátartozói ezért úgy döntöttek, hogy segítenek Jasmine-nak és gyermekének, hogy még utoljára találkozzanak a halálsoron várakozó Kenneth-tel. Repülőjegyet vásároltak nekik, együtt mentek a reptérre, majd a börtönhöz is. 

greenwood-family-and-williams.JPG

– Itt vagyunk egymásnak – biztosította Kayla Jasminet és családját találkozásuk előtt.

A halálsoron várakozó Kenneth sírásban tört ki, amikor olvasta Kayla levelét, aki megbocsátásáról írt és arról, hogy találkozhat lányával és unokájával még utoljára. Kayla a végsőkig küzdött apja gyilkosának életéért, az ítéletet nem tartotta helyesnek, mégis végrehajtották.

(aleteia.org)

süti beállítások módosítása