Vegyen-e villamost az egyház? Miért ne?
Gégény István 2017. május 23.

Vegyen-e villamost az egyház? Miért ne?

Napok óta pörög a hazai médiavilág fősodra és a közösségi kommenttenger pár eladó öreg villamos témáján. Komoly érv szól mellette, hogy érdemes lenne beruházni az egyikre.

bkv_vili.jpg

Gondolt egy nagyot a BKV Zrt., és az egyik legismertebb magyar aukciós portálon árverésre bocsátott 5 darab villamost, amelyek bő négy évtizedet szolgáltak fővárosi utasok szállítójaként. Ez valami nagyon vicces dolog lehet, mert poénkodó hozzászólók hada lepte el az árverés virtuális helyszínét, tréfát űzve a nagyon is komolynak tűnő szándékból. Ki megállót venne hozzá, más házhoz szállíttatná. Egyházi részről - most épp a katolikusra gondolok, de bármely felekezetre érvényesnek tűnik - eddig nem tapasztalni érdeklődést...

Pedig micsoda evangelizációs lehetőséget rejt magában egy ilyen leszázalékolt villamos!

Akár köztéren, akár egy megközelíthető, egyházi kezelésben lévő területen felállítva csak úgy vonzaná azokat, akik a templomba nem mennének be, de érdeklődésből, kíváncsiságból azért felkeresnék a "vágyak villamosát". Igen, vágyak. Úgy is, mint örök élet, tisztaság, talentumaink kibontakoztatása. Vagy egyszerűen csak válaszkeresés az élet kisebb és nagyobb kérdéseire.

Papok, lelki kísérők válhatnának a felszállók alkalmi utastársává, alkoholmentes frissítő is képezhetné a kínálat részét. Szállj be, mondd el, ami a szívedet nyomja! Ahogy ez már jó gyakorlatként működik a nyári fesztiválok Közös Pont sátraiban, vagy a fővárosi Oázis nevű beszélgetőtérben.

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz közeledve kimondottan jó lehetőségnek mutatkozik egy ilyen alkalmi vétel (a 1,5 milliós ár nem tűnik nagy ráfordításnak).

Az árverésre május 26-ig lehet jelentkezni, így érdemes mielőbb megfontolni a felvetést.

Gégény István

süti beállítások módosítása