Fesztiválpap bevetésen
SZEMlélek 2017. június 02.

Fesztiválpap bevetésen

Hogyan lehet egyszerre sok fiatalt elérni és Isten igéjét hirdetni nekik? Sok fantasztikus terv van, de David atya nem csak tervezgetett, hanem a tettek mezejére lépett és egy háromnapos zenei fesztiválra ment.

Áldás, ima, gyónás, válaszok. Hirdeti magát a katolikus pap, aki egész egyszerűen a több mint 30 ezer látogatóval bíró zenei fesztivál bejáratához telepedett. A felirat mellett apró ajándékokkal és hatalmas mosollyal az arcán várta az érdeklődőket.

fr_david_jenuwine_credit_dominic_figueroa_spse_napa_cna.jpg

Az első nap hamar elkapkodták a rózsafüzéreket, imakártyákat, medálokat, ezért másnap ismét kimentünk még többel, mondta a Kaliforniában szolgáló David Jenuwine atya.

Többen kételkedtek, hogy tényleg, igazi pappal van-e dolguk. Mások kedvesen köszöntötték, hogy milyen jó őt itt látni. Egy fiatal arról érdeklődött, hogy mi hozott ide egy papot? Hogy elmondjam, hogy az Isten szeret téged, hangzott David atya válasza. Volt, aki mindennap visszatért áldásért. Néhányan gyóntak is azok közül, akik már korábbról ismerték David atyát. Sokan kérdéseikre is választ kaptak, de egyre David atya sem tudott válaszolni: hol van a parkoló?

- Azt hiszem, sokszor leragadunk a tervezgetésnél, de amikor a Lélek jön, tartsunk vele! Ne keressünk kifogásokat! - biztat mindenkit David atya.

(CNA)

süti beállítások módosítása