Erről szól a sport: megállt a futó, hogy elesett társán segítsen
SZEMlélek 2017. július 23.

Erről szól a sport: megállt a futó, hogy elesett társán segítsen

A 20 év alatti atléták nemzetközi viadalán megállt egy magyar versenyző, hogy felkarolja riválisát. Emiatt utolsó előttiként ért célba, ám így is neki szólt a közönség tapsa.

sport.jpg

pavuktira.jpgTavaly novemberben "Van, ami fontosabb a győzelemnél" címmel adtunk hírt egy hatalmas sportolói nagylelkűségről. Ha akkor nem foglalta volna le egy dél-amerikai történet a címet, most biztosan élnénk vele. A hazánkat képviselő Pavuk Tíra ugyanis az Olaszországban zajló U20 Európa-bajnokság 3000 méteres gátfutó számában társaival ellentétben nem kikerülte az élen haladó, majd felbukó Tóth Lili Annát, hanem megállt, hogy felsegítse – adta hírül a Nemzeti Sport.

A sport legszebb üzenetét tettekre váltó fiatal hölgy látszólag nem járt sikerrel, hiszen földre esett társa feladta a versenyt – szédült, sokkos állapotba került.

Pavuk Tíra másik nagy döntése csak ezután következett, ugyanis becsületből továbbment, befejezte, amit elkezdett, a közönség pedig vastapssal segítette a célig. Így sem lett utolsó: volt, akit leelőzött. A jelenet az alábbi videón 5:42-től látható.

(Pavuk Tíra fotójának forrása: csabaradio.hu)

süti beállítások módosítása