"Homoszexuális vagyok, keresztény házasságban élek"
SZEMlélek 2017. július 24.

"Homoszexuális vagyok, keresztény házasságban élek"

Saját neméhez vonzódó férfi küldte el tanúságtételét a SZEMléleknek. Egy hozzá hasonló férj példája adott erőt neki, hogy meghozzon egy komoly döntést. Levelét neve megjelölése nélkül adjuk közre az alábbiakban.

meleg_1.jpg

Az interneten böngészve rengeteget olvashatunk, láthatunk a homoszexualitásról, melegek elleni diszkriminációról, és arról, hogy nyilvánosan vállaljuk a másságot. Ezúttal más húrt pendítenék meg, máshogy közelítenék a témához, s ez szembemegy a mai melegséget propagáló irányvonallal. Azt is mondhatnám: „Hé, emberek! Álljatok meg! Ne akarjátok már elhitetni, hogy valaki csak úgy lehet boldog, ha meleg vágyait megéli!”

Történetem azoknak a fiúknak, férfiaknak szánom, akik a saját nemükhöz vonzódnak, de ennek ellenére hagyományos házasságban szeretnének élni, és félnek, hogy az nemi irányultságuk miatt nem lehetséges.

A jó hír számotokra, hogy nagyon sok ilyen jól működő házasság van, az enyémet is beleértve, és most arra biztatlak titeket, hogy vegyétek fel a harcot meleg vágyaitokkal, és merjetek a lányok mellett dönteni. Már több mint egy évtizede vagyok házas, igazán boldog vagyok a feleségemmel, és eszem ágában sincs más kapcsolatot keresni.

Fiatal koromban én is sok hasonló problémával küzdöttem, mint általában a meleg emberek: például beilleszkedési problémákkal, férfiak iránt érzett kísértésekkel. Húszas éveim elején időnként hatalmas mennyiségű szexvideót fogyasztottam, s egy adott pillanatban jött a sokkoló felismerés: meleg vagyok. Ezzel kezdődött el életem legnagyobb harca. Sok gyóntató és pszichológus nem tudott a problémámmal mit kezdeni. Egy meleg közösség vezetője biztatott, hogy vállaljam a másságom, harcoljak a melegek jogaiért, valamint előrevetítette, hogy klasszikus házasságban nem lehetek hosszú távon boldog (mint utóbb kiderült, nem lett igaza). Sok küzdelem után elmentem egy pszichiáterhez is, aki azt ajánlotta, hogy kezdeményezzek szexuális kapcsolatot férfival és nővel is, majd döntsek, hogy milyen irányba megyek tovább. E tanács jónak bizonyult, de a javasolt antidepresszáns kezelést elutasítottam. Habár akkoriban ragadtak rám a fiúk, emiatt csak frusztrált lettem, mert barátnőt kerestem, de egyelőre nem találtam.

Abban, hogy meleg vágyaim megtagadása és a házasság mellett döntöttem, több tényező is meghatározó volt: Istenbe vetett hitem, a vágyam, hogy saját családom legyen, s egy barát, egy példakép, akit Isten küldött, hogy életem nagy problémáját megoldja.

Habár már kisgyerekként hittem Istenben, mert éreztem, hogy mellettem van, igazából gimnazista koromban tértem meg: naponta imádkoztam buzgón a szobámba zárkózva, amikor egyszer Isten elragadta a lelkem. Akkor megtapasztalhattam, hogy ő a mérhetetlen szeretet és irgalom tengere, és azóta feltétlen bizalmam van iránta. Az első sokk után, hogy meleg vagyok, először a Bibliában kezdtem kutatni. Isten már a kezdet kezdetén Ádám mellé Évát rendelte, és nem két Ádámot, vagy két Évát teremtett. Egyetlen történetet sem találtam a Szentírásban, amelyben meleg párt állított volna elém példának Isten, s a homoszexualitást is elutasította. Elhiszem, hogy amit Isten mond, igaz, mert aki ennyire szeret (és én éreztem a szeretetét), az nekem csak jót akarhat. Ha más a meleg életformát választja, arról nem kívánok ítélkezni, mert arra egyedül Istennek van joga.

Szüleim házassága nagyon rossz volt. Kolerikus-verekedős édesapám pokollá tette a gyerekkoromat, mégis már akkor felébredt bennem az olthatatlan vágy, hogy egyszer saját családom legyen, amelyben szeretet és harmónia uralkodik.

Mivel már gyerekkoromban sok szempontból kilógtam a sorból, ami miatt a fiúk rendszeresen csúfoltak, nem akartam egész életemben azt hallgatni, hogy „hülye buzi”, sem további kirekesztést, diszkriminációt ezúttal a nemiségem miatt. A férfiak iránt érzett vágyaimat olyan gyengeségként éltem meg, amit az ember nem ver nagy dobra, így ezt nem akartam sem a családom, sem szűkebb és tágabb környezetem előtt felvállalni. Évekig úgy éreztem, hogy e krízishelyzetben összeroppanok, de Isten váratlanul megoldást kínált.

Húszas éveim közepén megismerkedtem egy középkorú emberrel, aki lelkileg nagyon hasonlított rám, csak még erősebb kísértései voltak a férfiak iránt, mint nekem. Kiderült, hogy házas. Mikor megismertem a családját, egyértelművé vált számomra: ő és a felesége 20 év házasság után is rajongásig szerették egymást. A gyerekeik szépek, okosak, tehetségesek voltak. Mély kötődés alakult ki részemről iránta, mert tanácsot, figyelmet, gondoskodást kaptam tőle, melyet apámtól sose remélhettem. Egyszer váratlanul rákérdezett, hogy mi az, amit annyira meg szerettem volna kérdezni tőle korábban, amire már többször is utaltam. Nem válaszoltam, mert titokban arra voltam kíváncsi, hogy boldog lehet-e egy nővel, időközben azonban láttam, hogy mérhetetlenül boldog. Nem akartam neki válaszolni, de addig firtatta, hogy végül nagy nehezen kinyögtem: láttam, hogy kísértései vannak a férfiak iránt. Csak azt akartam kérdezni, hogy igazán boldog-e egy nővel, s a házassága mellett hiányzik-e neki a férfi. Ezzel őt teljesen lesokkoltam: csapkodni kezdett a kezével, levegőért kapkodott. Miután lenyugodott, csak annyit mondott, hogy erről senkinek sem beszél, és ha jót akarok, én se tegyem. Hát igen, családos ember nyilvánosság előtt sosem vállalja fel ilyen irányú vágyait, ezért is tartom fontosnak, hogy a történetem megosszam veletek.

Ez a barát azzal, hogy őt és a házasságát megismerhettem, megmentette az életem. Nélküle sose lett volna merszem a házassághoz, és ma lehet, hogy egy férfival élnék, vagy már rég öngyilkos lettem volna, pedig Istennek sokkal jobb terve volt velem.

A beszélgetést követően életem legnagyobb harcát végül így rendeztem le magamban:

Egy férfi megadhatja nekem a szexuális kielégülést (nem próbáltam, de valószínűleg igen). Társam és támaszom is lehet, de van vele néhány komoly gond:

1. Nem tudok vele integrálódni sem a templomi közösségbe, sem a magyar társadalomba.

2. Nem házasodhatok meg vele katolikus templomban Isten szent színe előtt, enélkül pedig senkivel sem tudnék életközösségben élni.

3. Nem várhatom, hogy gyereket szüljön, és nem adhatja meg a család érzését.

4. Férfi mellett frusztrált lennék egész életemben. Mellette nem érezném magam igazán férfinak, mert számomra a férfi lényege, hogy a nőt szereti.

Az állásfoglalás után hamarosan barátnőm lett, akinek már az elején nyíltan elmondtam töviről-hegyire mindent. A kapcsolatunk az ágyban kezdődött, de erre esetemben nem volt más mód: ki kellett próbálnom, hogy működik-e a dolog. Legnagyobb meglepetésemre a szexszel nem volt semmi gond, másfél év együttjárás után összeházasodtunk, és sok év házasság után sem panaszkodhatom. Mondhatom, hogy frusztrált meleg voltam, de a feleségem magabiztos férfivé tett.

A bűnbeesés után a következő párbeszéd zajlik Isten és Ádám között (most szabadon idézek). Ádám: „Elbújtunk, mert mezítelenek vagyunk.” Isten: „Ki mondta nektek, hogy mezítelenek vagytok?” Én most azt kérdezem tőled: ki mondta neked, hogy meleg vagy? Ki mondta, hogy nem lehetsz szerelmes egy nőbe? Ki mondta neked, hogy nem lehetsz életre szólóan boldog vele?

A kísértő állandóan ott van melletted, hogy olyan dolgokat súgjon a füledbe, amelyekkel elbizonytalanít, letérít az útról, melyet a teremtő Isten rendelt számodra.

Lehet, hogy téged a férfiak jobban vonzanak, de az már a te döntésed, hogy ezzel a vonzalommal mit kezdesz. Az állat azt teszi, amit az ösztönei diktálnak, de te ember vagy, és szabadon eldöntheted, hogy követed-e vágyaidat, vagy elveted azokat. Vigyázz, mert nem mindegy, hogy a kutya csóválja-e a farkát, vagy fordítva!

A házasság sok kulcskérdése közül az egyik a szerelem, a másik a szex.

A viszonzott szerelem olyan csoda, amit nem mindig kap meg az ember. Kétszer voltam halálosan szerelmes, először lányba, másodszor fiúba. Először nem volt viszonzott, másodszor pedig nem akartam, hogy az legyen. Szüleim a házasságuk elején halálosan szerelmesek voltak, de ez semmit sem jelentett, mert néhány év alatt pokollá vált a kapcsolatuk. A házasságot nem lehet önmagában a szerelemre alapozni. Nagyon sok házasság van, ahol a feleket nem a mindent elsöprő szerelem, hanem szelídebb érzelmek kötik össze.

A feleségemet és engem sem elsősorban a szenvedélyes lángolás tart össze, viszont ettől függetlenül az életünk, házasságunk kiválóan működik. Csodálom a feleségem. Ő több és jobb, mint tíz férfi együttvéve. Míg nem voltak gyerekeink, sokkal bensőségesebb volt a kapcsolatunk. Velük az életünk sokkal nehezebb, de ha kimenősek, és egyedül vagyunk otthon, akkor minden olyan, mint kezdetben. Mikor közel a harminchoz döntenem kellett, hogy elfogadom-e ezt a kapcsolatot, és megházasodom-e, akkor úgy gondolkodtam, hogy várhatom a viszonzott lángoló szerelmet egy életen át, aztán lehet, hogy mégsem jön el, akkor viszont a házassághoz már túl késő lesz. A feleségem rendkívüli nő, és sosem bántam meg, hogy feleségül vettem. A gyerekeink szépek, okosak, tehetségesek. Nagyon szeretem őket, és rengeteg örömöt adnak nekem! Hozzájuk egyetlen szakmai sikerem sem mérhető, mert ők élnek, mozognak, lélegeznek.

Neked is csak azt mondhatom, hogy kitartóan keresd a nőt, akivel boldog lehetsz. Ha valóban meg akarod őt találni, és imádkozol érte, akkor egyszer eljön, csak az a kérdés, hogy majd elfogadod-e őt, mert biztos nem lesz mindenben ideális számodra.

Mi lesz, ha megházasodsz, majd néhány év múlva szerelmes leszel egy férfiba? Ha ez megtörténik, akkor az a te döntésed lesz. Ha engedsz a kísértésnek, akkor megeshet, hogy a szikrából tűzvész lesz, ami szétrombolja a házasságod. Ha nem akarod, nem leszel szerelmes, mert nem egy folyóban sodródó kis rovar vagy, hanem szabad akarattal rendelkező, dönteni tudó ember.

A házasságban kulcskérdés a szex. A nemiség olyan, mint egy nagy lombos fa, mely könnyen burjánzásba kezd. Olyanná fejlődik, amilyenné te alakítod. Semmiképp sem mondanám, hogy ki vagy szolgáltatva örököltnek hitt nemiségednek. Mint ahogy a testépítő a testét, úgy formálhatod magad saját nemiséged.

Az első alapszabály: iktasd ki a pornót az életedből, mert annak igen erős formáló, romboló ereje van, és eltávolít Istentől, embertől egyaránt! Hidd el, már ez sokat segít, hogy helyes irányba tereld a nemiséged!

Biztosan félsz, hogy a női nemi szerv nem izgatna fel. Tapasztalatból mondom: azt úgy alkotta meg Isten, hogy a férfit boldoggá tegye. Tökéletesen elégedett vagyok vele, és nekem nem hiányzik más. Ha egy férfi akarja a szexet, akkor az működik, tehát ahhoz, hogy működjön, először akarnod kell, s működni fog nővel is, ha számodra ő az igazi, s ha köztetek jó a kommunikáció. A te feladatod, hogy megtaláld a neked rendelt nőt. Ha nem jön, akkor imádkozz érte!

Ne félj attól, hogy a női test látványa nem lesz izgató számodra, mert sem a férfi sem a nő meztelen teste nem izgató önmagában, hanem a tartalom, melyet hozzákapcsolunk. Hidd el, ruhában mindenki sokkal izgatóbb, mint ruha nélkül! Ezt akkor tapasztaltam meg, mikor néhány baráttal viccből elmentem a nudista strandra. Utána két hónapig semmilyen szexuális kísértésem sem volt. Izgató az lesz számodra, ami az együttlét alatt történik, és nem a látvány, amit néhány alkalom után megszoksz.

A házastársi szexnek van egy kemény alapszabálya: csak akkor működik jól, ha kizárólag a feleségeddel éled meg, és kiiktatod az életedből az alternatív megoldásokat, pótlékokat, mint amilyen a pornó és az önkielégítés. Ha egy nővel összekötöd az életed, akkor valószínűleg sok perverzió megéléséről is le kell majd mondanod, és keményen kell majd gyakorolnod az önmegtartóztatást, de hidd el, hogy megéri, mert ha tiszta maradsz, majd utána együtt lesztek, akkor a szex mindig működni fog. A tökéletesség eléréséhez e téren hosszú évek, akár évtizedek munkájára is szükséged lehet. Éveken át lázadtam a rendszertelen házastársi szex miatt, mert mikor a legjobban vágytam rá, pont akkor nem lehetett. Ma úgy gondolom, hogy nem kell azért az egy dologért szenvednem, vagy olcsó és szennyes élvezetet szereznem magamnak, mert helyette ezer más nagyszerű dologgal foglalkozhatok abban a tudatban, hogy hamarosan együtt leszek vele. Az, hogy két együttlét között ezerszer döntök amellett, hogy megvárom a feleségem, s ő is hasonlóan dönt mellettem, összekovácsol, szövetségessé tesz bennünket, s ilyenkor, ha adottak a körülmények, a szenvedély sok év házasság után is elemi erővel robban.

Felmerülhet egy fontos kérdés: lesznek-e a házasságban kísértéseid a férfiak iránt? Megnyugtatlak: lesznek. Nincs olyan nap az életemben, hogy ne lenne kisebb-nagyobb kísértésem, de olyan, hogy a földre teperjen, kínozzon, olyan nincs. Mindegyik leküzdhető, és mivel kiegyensúlyozott a kapcsolatom a feleségemmel, ezeket szinte meg sem érzem. Úgysem kaphatok meg mindenkit, aki az utcán szembejön és megtetszik.

Az, hogy szembeszálltam burjánzó nemiségemmel, kemény harcossá tett az élet minden területén. Ennek köszönve nagy dolgokat valósítok meg mind szakmai téren, mind a magánéletben. Harmóniában vagyok Istennel, önmagammal és a világgal. Ezt kívánom neked is, és arra buzdítalak: merd vállalni a harcot! Merd kérni Isten segítségét!

A döntéseden sokkal több múlik, mint gondolnád.

süti beállítások módosítása