Születésnapján végezték ki a fiatal papot
SZEMlélek 2017. augusztus 02.

Születésnapján végezték ki a fiatal papot

A 31 éves Diomer Eliver Chavarría Pérez misézni indult volna, de hiába várták a hívek.

perez.jpg

Öt éve szentelték pappá a krisztusi kort épp csak megközelítő papot, aki vállalta, hogy Kolumbia legerőszakosabb környékén hirdesse az evangéliumot. Halála körülményeit még vizsgálják a hatóságok, de valószínűleg július 27-én este lőtték le a plébániáján – adta hírül a Fides hírügynökség. A másnap reggeli misére várakozók vették észre, hogy baj történhetett.

A körülményekről sokat elárul, hogy a gyilkosság helyszínét csak nehezen tudta megközelíteni a rendőrség a Vatikáni Rádió szerint, ugyanis az úgynevezett Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) és bűnbandák fegyveresei uralják a környéket.

– Életét áldozta missziója gyakorlása közben – fogalmazott az egyházmegye püspöke, Jorge Alberto Ossa Soto, aki szerint a fiatal pap az evangelizációnak szentelte az életét.

– Az utóbbi években tíz papot megöltek a drogkereskedők emberei, a gerilla-csoportok és paramilitarista szervezetek tagjai. E papoknak a helyzet ellenére sem volt kétségük hivatásuk felől. A félelem ellenére, amely teljesen normális e körülmények között, egy pap sem gondolta azt, hogy magára hagyja a népet, bár jól ismeri a kockázatokat, amellyel ez jár – jelentette ki Héctor Fabio Henao, a kolumbiai Caritas főtitkára.

Ferenc pápa szeptemberben Kolumbiába látogat, akitől a helyiek "erős szavakat" várnak.

(Kép forrása: www.cec.org.co)

süti beállítások módosítása