Rapperből lett pap is szerepel a Despacito keresztény változatában
Gégény István 2017. augusztus 07.

Rapperből lett pap is szerepel a Despacito keresztény változatában

Ami nem más, mint egy zarándokének. S hogy kik írták át bele Szűz Máriát az eredetileg nem éppen hitvalló szövegbe? Hát persze, hogy a lengyelek!

deps_pl.jpg

Négy akkord elég volt hozzá, hogy megbolonduljon a fél világ egy daltól. Hiába mutattunk rá, hogy a szerzemény hivatalos klipjében megannyi nemes vizuális utalás található, olvasóink egy része nem képes, avagy nem akar elvonatkoztatni a szöveg pajzán fordulataitól.

Az ő kedvükért bemutatunk egy keresztények számára is teljesen vállalható átiratot, amit lengyel zarándokok zengenek az eredetinél kevésbé változatos videón. Ha nem is bővelkedik fordulatokban a menet közben rögzített felvétel, az egyértelműen kiderül, hogy a gitár egy pap nyakában lóg, ami ha nem is kivételes, ám ritkaságnak számító látvány. Az kevésbé jön át első pár megtekintés alapján, hogy a rap betétet "szövegelő" reverendás személy ugyancsak pap, sőt, már akkor rapperként ismerte a közönség, mielőtt Isten szolgálatába szegődött. Jakub Bartczak lelkipásztorról van szó.

Maga a szöveg kifejezetten a zarándok-lét üzeneteit hordozza: itt a hely és idő arra, hogy a kegyelem növekedjen bennünk, az Úr vezet minket, hitet, reményt, erőt ad. Az egyik legismertebb katolikus fohász, az Üdvözlégy, Mária első két sora is bekerült a Despacito hívő változatába, és itt is előfordulnak a lassan, illetve lépésről lépésre kifejezések, csakhogy a cél nem a testi, hanem a lelki egyesülés.

(A cikk elkészítésében közreműködött: Tereza Worowska)

süti beállítások módosítása