Görkorcsolyás apácák sokkolják az amerikai turistákat
SZEMlélek 2017. augusztus 18.

Görkorcsolyás apácák sokkolják az amerikai turistákat

Csak úgy sétálgatsz a tengerparton, nézed a vizet, a természeti szépségeket, erre elgurul melletted néhány szerzetesnő szürke habitusban. Az ilyesmitől alaposan megzavarodnak a járókelők.

gorkori.jpg

– Most often you get a shocked look – állítja az egyik görkoris apáca a vele készült videóban, ami annyit tesz: gyakran találkozol ledöbbent tekintetekkel. Mármint abban az esetben, ha szerzetesi öltözetben gurulsz végig a parton. De még milyen parton!

Ha nincs ez a videó, aligha hinné bárki, hogy létezik egy Krisztus Teste elnevezésű turistacsalogató látványosság. Pedig a Corpus Christi Bayfront tényleg ott várja a látogatókat Dél-Texasban, a Texasi Öböl partján, megannyi szállodát és egyéb vendéglátóipari komplexumot felvonultatva.

A "Holly Rollers" tagjai sportos kikapcsolódásként, az egészséges életmód jegyében kezdtek görkorcsolyázni. Egyikük meg volt róla győződve, hogy szerzetesként szögre kénytelen akasztani a guruló bakancsokat. Ám miért ne lehetne közösségben sportolnia Isten leányainak? Ezt teszik ők is heti rendszerességgel, kikapcsolódásuk közben viszont missziós küldetésük bekapcsolva marad: rendszeresen megszólítják őket, szép találkozások, beszélgetések kerekednek a görkorizásból, sorra csattannak a szelfik. Mint mondják, sokan azt gondolják, az apácák mindig komolyak és komorak. Ők pedig szívesen ellensúlyozzák ezt a berögződést.

süti beállítások módosítása