Üdülési lehetőséggel segítenek a menekülteken
SZEMlélek 2017. szeptember 08.

Üdülési lehetőséggel segítenek a menekülteken

Szeptember elején kezdte meg üdülését az első hét-nyolc menekült a Zala megyei Esztergályhorvátiban.

A Migration Aid nevű segélyszervezet Magyarországon menekültstátuszt nyert embereknek biztosít lehetőséget arra, hogy pihenhessenek, szép és békés környezetben tölthessenek pár hetet. A civil szervezet számára magánszemélyek ajánlják fel hosszabb-rövidebb időre ingatlanjaikat, hogy ezzel segíthessenek a menekülteken.

A Magyar Nemzet interjút készített  Ursula Weisgasserrel, azzal az osztrák szemészorvosnővel, aki az esztergályhorváti telket bocsátotta a Migration Aid rendelkezésére.

Ez nem pusztán üdülési projekt, segíteni szeretnénk visszaadni a menekült családoknak a normális életérzést – mondta a felajánló.

Ursula Weitgasser szívén viseli a menekültek sorsát. Korábban önkéntesként segített a röszkei és a körmendi ideiglenes táborokban, ahol rossz tapasztalatai voltak, sokkolónak találta, ahogy az emberekkel bántak a hatóságok.

Az utóbbi időben több menekült családot fogadott be otthonába is, amivel kapcsolatban pozitív tapasztalatai voltak.

Természetesen mindenki emberből van, és adódnak súrlódások, de a családom és a házam iránt is nagy tiszteletet tanúsítottak, semmit nem loptak el, semmit nem tettek tönkre – mesélt tapasztalatairól a nő.

Nyilatkozatában kiemeli, családja keresztény, valamint több hozzátartozója orvos vagy egészségügyi dolgozó, és szívügyük segíteni a rászorulókon, így neki is természetes az elesettekhez való odafordulás. Interjújában emlékeztetett az 1956-os magyar menekültekre, akiket Ausztria úgy segített, hogy lehetőségei jóval elmaradtak attól, amire a mai Magyarország képes lenne.

(Forrás: mno.hu)