Vidékfejlesztő nők a magyar Szent Jakab úton
SZEMlélek 2017. szeptember 11.

Vidékfejlesztő nők a magyar Szent Jakab úton

1 út, 5 nő, 200 kilométer. A "Vidékfejlesztő nők" szeptember 9-én indultak el, hogy végigjárják a Szent Jakab út magyarországi szakaszát, Budapesttől Lébényig. Vidékfejlesztéssel foglalkoznak, de most testközelből is szeretnék megtapasztalni a vidéket.

21317570_1640182102672328_8531348364799201233_n.jpg

Szeretnék saját határaikat feszegetni, állóképességüket próbára tenni, megfigyelni a tájat, találkozni a helyiekkel. Ezért indult útnak Márti, Anna, Ági, Gertrúd és Rita, akikhez virtuálisan is lehet csatlakozni Facebook oldalunkon keresztül

Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyei területi felelősök vagyunk, voltunk a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatnál, így folyamatosan járjuk a vidéket, de általában autóval.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat - melynek elnökségi tagja Beer Miklós püspök is - területi felelőseiként feladatuk a vidékfejlesztésben érdekelt összes szereplő együttműködési hálózatba szervezése, az információáramlás megszervezése. Bár kollégák, személyesen keveset találkoznak, hiszen külön megyékben dolgoznak: Tóth Márta (Bács-Kiskun megye) a csapat ötletadója, racionalistája. Bíró Anna (Nógrád megye) a csapat szónoka, idealistája. Székely Rita (Győr-Sopron-Moson megye) a csapat marketingese, tükre. Dr. Barancsi Ágnes (Jász-Nagykun-Szolnok megye) a csapat jóléti felelőse, térképésze.

Ha követnéd a Vidékfejlesztő nők útját, akkor a Facebook oldalukon és a blogjukon is megteheted.

süti beállítások módosítása