Közös tanácsot hoz létre a Vatikán és a Muszlim Világliga
SZEMlélek 2017. szeptember 25.

Közös tanácsot hoz létre a Vatikán és a Muszlim Világliga

Múlt heti találkozó során erősítették meg együttműködésüket a fundamentalizmus elleni küzdelem és a vallásszabadság védelmének kérdéseiben.

Ferenc pápa találkozott a Muszlim Világliga főtitkárával, Dr. Muhammad Al-Issa-val és delegációjával, akik a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsával egyeztettek.

14bcdb2a-35fd-4ffa-ab9c-2955a0244583.jpg

Jean-Louis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Tanács elnökének részvételével zajló találkozó során szó esett és megerősítették közös álláspontjukat a vallás és az erőszak összeférhetetlensége felől; arról, hogy a vallások olyan erkölcsi erőforrásokkal bírnak, amelyek elősegítik a testvériség és a béke születését; valamint arról, hogy a fundamentalizmus - különösen annak erőszakos formái - aggasztóak, legyőzése közös erőfeszítések által lehetséges.

A Muszlim Világliga és a Vatikán vallási párbeszéd megújítása és az iskolai tankönyvek felülvizsgálata által szándékozik javítani azokon a sürgősen orvoslásra szoruló helyzeteken, amikor a lelkiismereti- és vallásszabadságot nem tartják teljes mértékben tiszteletben és védelemben.

A találkozón megállapodás született arról is, hogy a közeljövőben létrehoznak egy közös állandó tanácsot.

(news.va)

süti beállítások módosítása