Te mit kérdeznél Bolyki Lászlótól?
SZEMlélek 2017. szeptember 25.

Te mit kérdeznél Bolyki Lászlótól?

A daloló lelki író lesz a SZEMlélek és a Háló újabb közös vitaestjének vendége, akivel a kereszténység és a való élet kapcsolatáról beszélgethetünk majd.

bolykil1.jpg

Két héttel ezelőtt Gundel Takács Gábor részvételével kezdetét vette az a 8 alkalomból álló vitasorozat, amelynek célja egymás véleményének jobb megismerése, vitakultúránk közös fejlesztése, az eltérő véleményekben rejlő értékek felfedezése. Akik jelen voltak a hangulatos együttléten, bátran éltek a kérdezés, hozzászólás lehetőségével.

vitaest_banner_1200x630_px_bolyki_laszlo.jpg

Ugyanerre készülünk a szeptember 28-án 18 órától kezdődő újabb vitaest alkalmával, amelynek problémafelvető címe így hangzik: hinni a templomban kell? A gyakran a keresztények fejéhez vágott kijelentés kérdő formában sajátos utazásra ad lehetőséget, felfedezve, hogy mit is jelent Istennel való kapcsolatunk a hétköznapokban, a templom falain kívül. Vajon van-e helye a kereszténységnek a társadalmi élet színterein: a munkahelyünkön, a buszmegállóban, a boltban, a színházban? Üdvözöljük-e, építsük-e a keresztény Európát, a keresztény Magyarországot?

Fő vitapartnerként az a Bolyki László áll majd a felé záporozó kérdések kereszttüzében, akinek a neve sokak számára ismerősen csenghet művészként. Igen, ő is a Bolyki Brothers énekegyüttes tagja, basszus szólamban zengheti hangszálait, alkalmasint akár sub-bass alapot szolgáltatva a kisnyulacska techno műfajú feldolgozásának. László testvéreihez hasonlóan a legjobb értelemben nem normális, avagy nem átlagos zenész, a komolytalannak tűnő produkciók mögött/mellett mindig fontos üzeneteket közvetít a színpadról. A Budapesti Fesztiválzenekar brácsásaként igazi világutazó, a SZEMlélek állandó szerzőjeként írt már bejegyzést repülőút közben, vagy épp egy kínai hotelszoba magányában, két fellépés között.

Bolyki László a lélek embere, aki igazi bibliai értelemben ismeri a Szentírást: nem csupán tudja, de érti és értően magyarázza is Isten szavát rendszeres igehirdetői szolgálatai során. A Milyen zenét szeret Isten és a Kegyelem és kalmárszellem könyvek megírását követően ezekben a napokban fejezi be új kötetének megalkotását - talán erről is elárul majd részleteket a csütörtök esti beszélgetés alkalmával.

A vitaesten való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A férőhelyek korlátosak, ezért érdemes mielőbb jelentkezni, amit IDE KATTINTVA lehet megtenni.

Találkozzunk, beszélgessünk szeptember 28-án a SZEMlélek és a Háló második vitaestjén!

süti beállítások módosítása