Las Vegas püspöke: Ne engedjük, hogy a gyűlöleté legyen az utolsó szó!
SZEMlélek 2017. október 05.

Las Vegas püspöke: Ne engedjük, hogy a gyűlöleté legyen az utolsó szó!

A Las Vegas-i katolikus katedrálisban tartottak vallásközi szertartást az október 1-jén elkövetett tömeggyilkosság emlékére.

22154198_1322690641191646_1158779278775230570_n.jpg

- Sokféle a hitünk és az életkörülményeink, amiből ma ide érkeztünk - mondta beszédében Pepe püspök - Imádkozunk, énekelünk és hallgatjuk az Isten szavát, ami arra emlékeztet minket, hogy Ő a tragédiák között is velünk van. A mi könnyeinkkel együtt sír Isten.

A tragédia idején szükségünk van egymásra. Ha bántalmazás ér minket, akkor is együtt álljuk ki, mert nem engedhetjük, hogy a gyűlöleté és az erőszaké legyen az utolsó szó!

 

A vallási hagyományokon, a származásunkon, a nemünk átnyúló egységben jöttünk ma össze, hogy együtt álljunk itt, a remény élő jeleként.

Pepe püspök a mentőegységek tagjainak, az egészségügyi dolgozóknak és az önkénteseknek is köszönetet mondott, akiket az  irgalmas szamaritánus és a a félelem helyett a törődésre hívó Isten élő emlékeztetőinek nevezett. Az imaestet közösségük egységért és gyógyulásáért ajánlotta, megemlékezett a világ azon helyeiről is, ahol az emberek mindennapos erőszak áldozatai.

- Azon kell közösen dolgoznunk, hogy gyógyulást hozzunk a világba, hogy Isten egy gyermekének se kelljen elszenvednie azt, amit mi átéltünk.

Pepe püspök Jeremiás könyvéből idézett: Hiszen tudom, milyen terveket gondoltam el felőletek – mondja az Úr; ezek a tervek a békére vonatkoznak, nem a pusztulásra, mert reménységgel teli jövőt szánok nektek. (Jer, 29, 11; fordítás: Szent István Társulat)

(catholicherald.co.uk)

(fotó: Pepe püspök facebook oldaláról)

süti beállítások módosítása