Katolikusok-protestánsok: 4-0
SZEMlélek 2017. október 10.

Katolikusok-protestánsok: 4-0

Nem holmi teológiai vita állását jelzi a cím, hanem egy papok és lelkészek közti futballmérkőzés végeredményéről van szó. Október 8-án ugyanis a reformáció 500. évfordulója alkalmából a gyepen mérték össze erőiket a több-mint-felebarátok.

foci1.jpg

Akár üzenetértékűnek is tűnhet, hogy épp Magyarok Nagyasszonya ünnepén került sor a különleges eseményre, amelyet egy folyamat kezdetének szánnak a kezdeményezők. – Nem is az eredmény a fontos, hanem hogy találkoztunk, és hogy ezt az első lépést újabbak kövessék – hangsúlyozta szerényen a katolikusokat erősítő csongrádi plébános a veol.hu beszámolója szerint. – Mi is jól játszottunk, csak kikaptunk. Nem szégyen, ha jó meccsen kap ki az ember – fogalmazott már-már klasszikus mondatokat idézve Bölcsföldi András a protestáns válogatott részéről. Az ő csapatuk eleve öt felekezetből állt össze, mentségük lenne hát bőven. Ám aligha bánkódnak, inkább a visszavágón törhetik ők is a fejüket.

A Zákeus kupán eleve nem a szembenállás, hanem a közös nevező, az egy célért küzdés állt a középpontban. Hafenscher Károly a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa a lap beszámolója alapján reméli, hogy nem kell újabb ötszáz év ahhoz, hogy ismét pályára léphessen a katolikus egyház és a protestáns egyházak futballválogatottja. Akár már tavasszal sor kerülhet a visszavágóra.

(Forrás, fotó, videó: veol.hu)

süti beállítások módosítása