Varga László: Irgalommal és szeretettel válaszoljunk az idők jeleire!
Gégény István 2017. október 11.

Varga László: Irgalommal és szeretettel válaszoljunk az idők jeleire!

A kaposvári megyéspüspök a SZEMlélek megkeresésére az alábbi üzenetet fogalmazta meg azok számára, akik iránymutatást, bátorítást várnak a katolikus egyháztól korunk társadalmi jelenségei kapcsán.

vargalaszlo_1.jpg

"Az evangélium tanításához hűségesen, válaszolva az idők jeleire, fel kell ismernünk, hogy egyetlen dolog van az életünkben, amely nem tűri a határokat: a szeretet. Ugyanakkor alázattal be kell ismernünk, hogy van egy dolog az életünkben, amely határok nélkül nem működik, és ez a szeretet.

A Kaposvári Egyházmegyében az Irgalmasság Házait szeretnénk kiépíteni, amely egy hosszabb távú program. Ezen belül kívánjuk megvalósítani az irgalmasság testi-lelki cselekedeteinek gyakorlását és igent mondani a szükséget szenvedők befogadására. Ugyanakkor, akár családokon, akár egyéneken, akár intézményeken keresztül történik az irgalmasság gyakorlása, az mindig csak a szeretetünk határain belül történhet, hogy elkerülhessük az irgalmasság szeretetlenségbe való átfordulását, ami mindig bekövetkezik, ha nem tartjuk tiszteletben ezeket a határokat.

Varga László
kaposvári megyéspüspök"

süti beállítások módosítása