A bulizós csajok szereztek életre szóló élményt a zárdában
SZEMlélek 2017. október 12.

A bulizós csajok szereztek életre szóló élményt a zárdában

Valóságshow készül a különös összeköltözésből. Az öt nagyvilági életet élő lányt befogadó szerzetes közösség bízik abban, hogy ezzel javítják a közvéleményben kialakult képet az apácákról.

Frances Ridler nővér szerint a négy részből álló tévéműsor őszinte képet ad a vallásos életről és jót tehet az egyháznak.

p8-habits2.jpg

A norfolki zárdába költöző lányok a műsor készítése előtt annyit tudtak csupán, hogy "spirituális utazásra" indulnak. Megdöbbentek, amikor kiderült, hogy egy zárdába küldik őket, ahol a szabados életet, a bulikat és az alkoholizálást cserélték fel imára, zarándoklatra és mély beszélgetésekre. 

image_2.jpg

Saját elmondásaik alapján megváltoztatta az életüket a nővérekkel töltött két hét. Egyikük egy egészségügyi képzésre iratkozott be, társa, aki korábban éjszakai bárokban táncolt pedig hajléktalanokat segítő önkéntesekhez csatlakozott. 

- Még soha nem voltam ennyire boldog, mint amikor a szerzetes közösséggel éltem - nyilatkozta az egyik lány.

Frances nővér szerint a lányok lassan megnyíltak, amikor rájöttek, hogy egyenként, személy szerint kíváncsiak rájuk, hogy kik is ők.

image_1_1.jpg

- Nem hiszem, hogy abban a világban, ahol ők élnek, meg tudnak igazán nyílni és mély beszélgetésekben lehet részük - vallotta a nővér.

A valóságshow (Bad Habits, Holy Orders) eslő részét ma mutatják be Angliában.

(catholicherald.co.uk)