Sokan hisznek benne, hogy jobbá szerethető Magyarország
Gégény István 2017. október 15.

Sokan hisznek benne, hogy jobbá szerethető Magyarország

Október közepén 3 napon át legalább 300 helyszínen 7000-nél több fiatal fogta meg önkéntesen olyan munka végét, amit nem lett volna kötelező elvégezni. Mégis megtették a résztvevők, hogy szerethetőbb országot építsenek ezáltal.

72ora1.jpg

Egy kerítés újrafestése, egy nagy kert kitakarítása, egy szemetes terület megtisztítása nem tűnik nagy dolognak önmagában. Mégis rengeteg ilyen kihívással találkozunk naponta, amelyek mellett jellemzően továbbhaladunk, gondolván: nem a mi dolgunk. A 10. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül kezdeményezés "Több vagy, ha adsz" mottója arra utal, hogy bár nem kötelező jó fejnek, segítőkésznek lenni,d e ha mégis így élsz, te magad is boldogabb leszel.

72ora3.jpg

Az október 12-15. között zajló projektdömpingben jellemzően fiatalok közösségei vesznek részt országszerte, az akció népszerűsítésébe évente néhány ismert arc is besegít. idén az egyik fővédnök a Margaret Island együttes volt, a velük készült interjúnk ide kattintva olvasható.

Szintén fővédnökként hívja fel az önkéntesség szépségeire a figyelmet a Kelemen kabátban együttes frontembere, Horváth Boldi, aki az alábbi gondolatokkal indokolta meg a SZEMlélek érdeklődésére, miért jó másokért is élni.

72ora2.jpg

Azt gondolom, azoknak, akik több van, kötelességük adni azoknak, akiknek kevesebb jutott. Ez globálisan is így van, de sokkal megfoghatóbb, ha a közvetlen környezetünkben segítünk másokon. Ráadásul saját magunk szempontjából is jó dolog másokon segíteni, hiszen ez olyan lélekemelő tett, ami az adakozó ember közérzetét is javítja. Szerintem az az egészséges, ha az ember ad is, és kap is. Minden olyan projektet komolyan veszek, ami a társadalmi egyenlőséget segíti elő. Ezért is sorsszerűnek tartom, hogy felkértek a kezdeményezés nagykövetének. Jobban beleásva magamat a 72 óra koncepciójába nagyon jó dolognak tartom, szívesen melléálltam. Remélem, hogy egy kicsit több emberhez eljutott a közvetítésemmel a program híre. Az együttesünk szembemegy azzal a trenddel, hogy egy csapat csak egyféle hangzásvilággal szólaltathatja meg a dalait. Hiszünk a sokszínűségben, az üzeneteink is egyre letisztultabbak, mélyebbek. Ezt hamarosan a közönségünk is megtapasztalhatja: új lemezen dolgozunk, ami 2018 februárjában fog megjelenni. De előtte még szeretnénk az idei évünket összefoglalni egy koncertben, amelyet november 11-én tartunk az Akvárium Klub nagytermében.

süti beállítások módosítása