Rétvári Bence: Senkinek ne szúrják ki a kerekét!
SZEMlélek 2017. október 16.

Rétvári Bence: Senkinek ne szúrják ki a kerekét!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kimondta, amit a kormánytól sokan vártak. Párttársa Soros-rózsafüzéres felszólalását is kritikával illette.

retvaribence.jpg

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként Rétvári Bence napjaink keresztényüldözéseiről nyilatkozott, s a műsorvezető többszöri rákérdezésére külföldi példák említését követően az alábbiakat mondta az őcsényi eset kapcsán:

Természetesen ne szúrják ki senkinek a kerekét! Senkinek ne szúrják ki a kerekét, senkinek ne dobálják meg az autóját, senkivel szemben még verbálisan se legyenek agresszívak!

A politikus azt szeretné, ha ezzel együtt a magyar emberek véleményét is figyelembe vennénk, minden fontos szempontra tekintettel lennénk. Szerinte "meg lehet találni azt a módot, ami mindenkinek segít".

Rétvári Bence arra a felvetésre, miszerint Beer Miklós úgy fogalmazott, egy embert akkor sem lehet sátánnak nevezni, ha nem értünk egyet a véleményével, így reagált: "ez teljesen így van". Aradszki András rózsafüzért említő parlamenti megnyilatkozásával kapcsolatban úgy látja, jobban is meg lehetett volna fogalmazni a felszólalás címét ("A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség").  A sátán elleni küzdelem és a Soros-terv elleni fellépés kapcsolatáról ezt mondta az államtitkár:

Nyilván a kettő nem egyenlő, abszolút nem egyenlő, teológiailag sem vonható egy kalap alá. Teljesen más műfaj a kettő.

A videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

süti beállítások módosítása