Szerinted Jézus politizálna?
SZEMlélek 2017. október 21.

Szerinted Jézus politizálna?

Három érdekes téma után egy merész, izgalmas felvetéssel hív ismét párbeszédre a SZEMlélek és a Háló által közösen szervezett negyedik vitaest.

vitaest4.jpg

Október 26-án 18 órakor folytatódik a Csillagvizsgáló rendezvények sorozata, ezúttal Lukácsi Katalin történész, katekéta lesz a fő vitapartner – olyan elkötelezett keresztény, aki járatos a honi politika világában.

A közös gondolkodás, várható vita alapkérdése így hangzik: hogyan politizálna Jézus? Maga a felvetés azt feltételezi, hogy valahogyan mindenképp, holott a "császárnak, ami a császáré" mondás mintha mást sugallna.

Politizált-e saját korában Jézus? Ha nemleges a válaszunk, mit keresnek keresztények a politika világában? Ferenc pápa vajon politizál-e közéleti jellegű megszólalásaival? S ha igen, jól teszi-e? Mi az a "kereszténydemokrácia"? Miért hivatkozik a magyar kormány egyre markánsabban a kereszténységre? Létezik-e politikai kereszténység? Lehet-e rózsafüzérrel küzdeni a sátáni Soros-terv ellen?

Számos érdekes dilemma merül fel a téma kapcsán, a vitaestnek pedig különös aktualitást ad annak a lengyel főpásztornak a megszólalása, aki felfüggesztené azon papjait, akik valamely politikai erő mellett kampányolnának.

Van tehát miről beszélgetnünk, érdemes is keresni a válaszokat, hogy ne tévedjünk el a hit és közélet kapcsolatrendszerében.

Aki még nem tette meg, IDE KATTINTVA regisztrálhat díjmentesen a viatestre.

Találkozzunk október 26-án 18 órakor Budapesten, az S4 Kulturális és Közösségi Központban!

süti beállítások módosítása