Mindenki pápa akar lenni a világ kifutóin
SZEMlélek 2017. november 09.

Mindenki pápa akar lenni a világ kifutóin

A világ egyik legnagyobb divateseményének szervezői bejelentették, hogy a 2018-as gálájuk témája a katolicizmus lesz. 

jwer.PNG

Égi-testek: divat és a katolikus képzelet lesz a következő Met-gála témája, jelentette be a Vouge divatmagazin kedden. A világsztárokban bővelkedő esemény célja, hogy párbeszédet alakítsanak ki a divat és a múzeumokban látható vallásos művészet mesterművei közt. A szervezők szerint a gála kiemeli a vallás és a liturgikus ruhák tartós befolyását a divatra. 

kepkivagas_20.PNG

A divatbemutatóval egybekötve a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban kiállítás nyílik, ahol azonos témában készült öltözékeket és kiegészítőket is bemutatják. A kiállított darabok közt lesz egy pápai öltözet is, amit - a Vatikánnal egyeztetve - a Sixtus-kápolna sekrestyéje ad kölcsön a kiállításra.

Az Elle magazin szerint a témaválasztás Az ifjú pápa című sorozatnak köszönhető. A katolicizmus ismét nagyon népszerű napjainkban, újra fénykorát éli, újként tekintünk minden régire, írja a magazin szerkesztője, aki szerint felejtsük el az eddig megszokott divatot, mert ebben az évben mindenki a szentatya akar lenni.

ert.PNG

A korábbi években a gála témái közt szerepelt a punk-korszak, Kína kultúrája, de 2001-ben Jacqueline Kennedy ihlette meg a tervezőket. Az itt bemutatott ruhák gyakran lesznek a közbeszéd tárgyává vagy alakítják azt, így sokan már kíváncsian várják, hogy mit hoz az idei gála, amelynek házigazdái: a Vouge magazin főszerkesztője, Anna Wintour, társai pedig a Amal Clooney, Rihanna és Donatella Versace lesznek.

(americamagazine.org)

(fotók: vouge.com)

süti beállítások módosítása