#VörösSzerda az üldözött keresztényekért
SZEMlélek 2017. november 21.

#VörösSzerda az üldözött keresztényekért

Állj ki a hitért és a szabadságért! November 22-én öltözz vörösbe, imádkozz azokért, akik szenvednek és meghalnak hitükért, vagy menj el szentmisére valaki helyett, aki nem teheti meg! 

Az Egyesület Királyságban működő Szükséget Szenvedő Egyház (Aid to the Church in Need) által szervezett egyhetes rendezvénysorozat fő eseménye holnap, november 22-én, a VörösSzerda lesz.  

redwednesday-banner-e1499251393410.png

Vörös a mártírság színe a kereszténységben. Abban a vallási csoportban, amely napjainkban a legtöbb üldözést elszenvedi. A #VörösSzerda azok előtt a keresztények előtt tiszteleg, akik szenvednek és meghalnak Krisztushoz való hűségükért, a béke és a szeretet üzenetéért vállalt hűségért. De nemcsak a keresztényekért, hanem más vallási csoportok által elkövetett igazságtalanságok ellen, és a szenvedőkkel vállalt szolidaritás jelenként is sokan megmozdulnak ezen a napon - mindazokért, akik szenvednek a hitükért, amit békében szeretnének megélni. A #VörösSzerda arra hív, hogy a hit embereit és a különböző vallások hagyományait tisztelettel és toleranciával fogadjuk. 

 

Csatlakozni még nem késő: viselj vöröset november 22-én, borítsd vörös fénybe az épületet vagy a tájat (ez némi szervezést igényel, persze), tarts békés imaalkalmat, akár közösségedben, akár magadban, vagy menj el egy szentmisére azokért és azok helyett is, akik ezt nem tehetik meg.

#VörösSzerda

#RedWednesday

süti beállítások módosítása